Menu
Steunpilaren Stekelenburg en Vertonghen gehuldigd

Steunpilaren Stekelenburg en Vertonghen gehuldigd

Na de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Heracles werden twee Ajacieden gehuldigd. Maarten Stekelenburg werd gekroond tot Ajacied van het Jaar. Jan Vertonghen werd uitgeroepen tot het Talent van het Jaar.

Voor zowel Stekelenburg als Vertonghen is het eerbetoon de bekroning van een sterk seizoen. Uit handen van SVA-voorzitter Daniel Dekker en trainer Adrie Koster ontvingen de doelman en de linksback de bij hun titel behorende trofee. Stekelenburg en Vertonghen zijn meer dan vaste waardes in de ploeg van trainer Adrie Koster.

Stekelenburg was dit hele seizoen van grote waarde voor zijn club. De 25-jarige Ajacied keepte waarschijnlijk het meest constante seizoen in zijn carrière. De geboren Haarlemmer ontpopte zich in het voetbaljaar 2007-2008 bovendien tot een rustpunt en een geduchte penaltykiller. Onder meer in de uitduels tegen Heracles en AZ voorkwam Stekelenburg averij vanaf elf meter. Gesteund door het prima keeperswerk besloot Ajax beide wedstrijden met een zege. Stekelenburg dankt zijn prijs aan een verkiezing van de SVA. ,,Maarten heeft vandaag opnieuw bewezen een terechte winnaar te zijn", sprak Daniel Dekker.

Ook Vertonghen was zichtbaar trots op zijn titel. De Belg was afgelopen seizoen nog verhuurd aan RKC Waalwijk, maar keerde dit voetbaljaar sterk terug in de Amsterdam ArenA. Vertonghen wordt donderdag 21 jaar, maar behoort inmiddels tot de steunpilaren in de Amsterdamse ploeg. Vooral in de tweede seizoenshelft greep de Ajacied zijn kans als linksback, ook omdat Urby Emanuelson een linie doorschoof. De plek links in de defensie bleek Vertonghen op het lijf geschreven. Adrie Koster: ,,Je hebt dit seizoen terecht een basisplaats veroverd in Ajax 1. Blijf je ontwikkelen en heel veel succes de komende jaren."