Menu

Steven Pienaar van Cape Town naar Amsterdam

Ajax en het Zuid-Afrikaanse voetbaltalent Steven Pienaar zijn een contract voor de duur van 5,5 jaar overeengekomen. Pienaar is de eerste speler van Ajax Cape Town die de stap naar Ajax Amsterdam maakt.

Pienaar, geboren op 17 maart 1982, is afkomstig van Ajax Cape Town in Zuid-Afrika. Het contract van de rechtsbenige aanvallende middenvelder zal ingaan op 1 januari 2001. Die datum is gekozen omdat Zuid-Afrika veel spelers moet afstaan vanwege de Olympische Spelen. Pienaar is daarom nog een half jaar onmisbaar bij Ajax Cape Town.

Ajax Amsterdam verwierf zich op 11 januari 1999 een meerderheidsbelang in de Zuid-Afrikaanse fusieclub. Sinds de samenwerking zijn diverse talenten uit de jeugdopleiding aldaar gekozen voor vertegenwoordigende teams in Zuid-Afrika. Zo ook Steven Pienaar.Zelfs mocht hij eens meetrainen bij de mannen van Bafana Bafana.

De achttienjarige kreeg afgelopen seizoen de titel 'Talent van het jaar' toegedicht. Pienaar heeft als bijnaam Schillo en zijn grote voetbalheld is Ronald de Boer. Leo van Veen is diep onder de indruk van de middenvelder. Van Veen: 'Hij is de beste jongeling die ik heb gezien in Zuid-Afrika. Hij kwam als zeventienjarige vroeg in het seizoen zonder ervaring en ontplooide zich tot een van de topspelers van het land, ' zei de voormalige hoofdcoach van het eerste team van Ajax Cape Town in mei van dit jaar. Van Veen is nu hersteltrainer in Amsterdam.

Steven Pienaar, die reeds enkele malen voor Zuid-Afrika onder de 17 jaar speelde, kwam eerder uit voor de South African School of Excellence.