Menu

Steven schiet raak bij penaltyschieten op Fred Grim

Tim de Klijn, Steven Brouwer en Kenneth van der Nolk van Gogh wonnen bij de Ajax Kids Club een fraaie prijs. Ze mochten elk vijf penalty's schieten op Ajax-doelman Fred Grim. De een was zenuwachtig, de ander overtuigd van eigen kunnen en de derde genoot van het moment.

Tim beet het spits af. Het hele gezin was mee, want eigenlijk waren ze op vakantie. Maar voor zo'n superprijs kwam de familie graag naar het trainingsveld in Amsterdam. Tim had niet echt geoefend. ,,Ik zit gewoon op voetbal", zei hij om duidelijk te maken dat hij echt niet op dat specifieke onderdeel hoeft te trainen. Tim scoorde niet, want Fred is natuurlijk niet zomaar een keeper, maar wel die van de beste club van Nederland.

Kenneth was de kleinste van het stel en had veel vertrouwen in een goede penaltyserie. ,,Ik denk dat ik er wel drie kan maken van de vijf", schatte de voetballer van Legmeervogels in. Hij was er inderdaad dicht bij, maar ook hem lukte het niet. ,,Ik schoot wel goed in de hoeken", vond de Uithoorner. ,,Maar de bal ging jammergenoeg een paar keer naast.

Steven was het meest bescheiden van de drie. Hij had de afgelopen dagen wel geoefend met een paar vriendjes. ,,Ik wil graag scoren, maar dat lukt toch niet", dacht hij vooraf zeker te weten. Maar Steven had het mis. Met een prachtige treffer slaagde hij als enige erin om Fred te kloppen. En dat is een prestatie op zich.