Menu
Stille ochtend op de Toekomst

Stille ochtend op de Toekomst

De ochtend na de bizarre 6-4 nederlaag bij FC Utrecht lag sportcomplex de Toekomst, waar Ajax traint, er verlaten bij. Alleen de keeperstrainers René Stam en Carlo l'Ami kwamen met vier doelmannen het veld op.

Deze maandag melden vele Ajacieden zich bij hun nationale ploeg. Ook Derk Boerrigter maakt de gang naar Noordwijk. Maandagochtend is de buitenspeler bij Ajax geweest en is er een rugblessure geconstateerd. Maandagmiddag zal Boerrigter voor het eerst in zijn carrière aansluiten bij het Nederlands elftal. Hij treft daar zijn clubgenoten Vurnon Anita en Gregory van der Wiel. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld zijn naar België, Christian Eriksen naar Denemarken, Eyong Enoh naar Kameroen en Nicolás Lodeiro is opgeroepen voor Uruguay. Thulani Serero heeft zich met lichte liesklachten afgemeld.

De basisspelers die nog in Amsterdam zijn, bleven allemaal binnen om daar de nederlaag te verwerken. Een aantal selectiespelers dat zondag niet in actie kwam en die ook niet voor hun nationale ploeg hoeft te spelen, zal zich waarschijnlijk vanmiddag melden bij Jong Ajax. De Beloften spelen om 18:30 uur een thuiswedstrijd tegen Jong Heracles.

Trainer Frank de Boer kwam wel nog naar buiten om bij de keepers te kijken die door l'Ami en Stam onder handen werden genomen. Voor Kenneth Vermeer was het zaak om na de zes goals die hij om zijn oren kreeg, zijn hoofd fris te maken. Dat leek redelijk te lukken. Met zijn collega's Jeroen Verhoeven, Warner Hahn en Chiel Kramer kregen ze genoeg te doen om het warm te krijgen. Zij kregen later op de ochtend gezelschap van fysiotherapeut Pim van Dord die op de andere helft van het veld met Mounir El Hamdaoui aan de slag ging.

Dinsdag traint Ajax 1 om 10:30 uur op de Toekomst. De training is toegankelijk voor publiek.

Houd Ajax TV in de gaten voor een interview met Kenneth Vermeer.

Tekst en foto: Ajax.nl

Naar Ajax TV