Menu
Stilte voor de storm

Stilte voor de storm

Ajax trainde donderdagochtend met een kleine groep van twaalf man op het trainingsveld van de Toekomst. Frank de Boer had na de midweekse inspanningen veel internationals en spelers die tegen Cambuur speelden een vrije dag gegeven. Het is stilte voor de storm, want vanaf zaterdag breken er drukke tijden aan met Champions League-, competitie- en bekervoetbal.

Het duel met Heracles Almelo is na de competitiepauze het eerste duel in een interessante reeks. Want na Heracles zaterdagavond staan ook Paris Saint Germain en de Klassieker in stadion De Kuip de aankomende week op het programma. Zaak dus dat iedereen deze zware periode zo fit mogelijk ingaat.

Veel spelers waren de afgelopen tien dagen afwezig vanwege interlandverplichtingen. Afgelopen woensdag trainden zij weer bij Ajax en vandaag mochten velen een dag uitblazen. Zo niet Niklas Moisander, Nicolai Boilesen, Lasse Schöne en Arek Milik. Zij moesten wel flink aan de bak op het trainingsveld. Zij kregen onder andere een partij zes tegen zes (amateurkeeper Maurits Schmitz was voor de gelegenheid weer opgetrommeld om samen met Norbert Alblas het keepersteam te vormen) op klein veld voorgeschoteld. El Ghazi, Milik, Moisander, Riedewald en Ligeon vormden het gele team en zij speelden tegen Schöne, Boilesen, Zivkovic, Bazoer en Tete aan de andere kant. Door fijne steekpassjes en lekkere goals kon de technische staf bij vlagen hun hart ophalen.

Hopelijk kunnen de Ajacieden die kwaliteiten zaterdagavond in het thuisduel met Heracles eveneens veelvuldig laten zien. Na twee nederlagen op rij zullen de Ajacieden snakken naar een positief resultaat.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees