Menu
Stoel Boerrigter geeft beste uitzicht

Stoel Boerrigter geeft beste uitzicht

De Ajax Experience biedt alle Ajacieden de kans om zich in het hartje van Amsterdam onder te dompelen in de wereld van Ajax. In de Experience op het Rembrandtplein kun je sinds eind 2011 een heuse Ajax-belevenis ondergaan. In vier afleveringen neemt Ajax.nl je mee in ’s werelds nieuwste interactieve voetbalbeleving. In aflevering 3: de stoel van Derk Boerrigter.

Welke stoel zou je kiezen als je in de kleedkamer van Ajax mag zitten? De plek van je favoriete speler of de plek met het beste uitzicht? De 9-jarige Gijs uit Zandvoort (in de blauwe trui op de foto) heeft het slim bekeken. ,,Voor de foto ben ik op de plek van Toby Alderweireld gaan zitten en voor de toespraak van Frank de Boer schoof ik door naar de stoel van Derk Boerrigter. Dat is de beste plek om De Boer van dichtbij te zien.”

Met de kleedkamerbeleving heeft Gijs direct zijn favoriete onderdeel van de Ajax Experience genoemd. ,,Het was net echt toen het licht uitging en De Boer via de spiegel de kleedkamer binnenstapte. Ik kreeg echt het gevoel alsof ik tijdens de rust van een wedstrijd in de kleedkamer van Ajax zat.”

Het grasveld voor de Ajax Experience nodigt uit om zelf te voetballen. Het grasveld voor de Ajax Experience nodigt uit om zelf te voetballen.

Samen met Stefan (9), Oscar (7), Sara (6) en hun ouders is Gijs naar het Rembrandtplein gekomen. Net als veel andere gezinnen benutten de jonge Ajax-fans de vakantie om de Ajax Experience te bezoeken. Het interactieve karakter komt overal terug. Zo kunnen bezoekers zelf hun vaardigheden met de bal tonen en een virtuele wandeling door de spelerstunnel maken. Het maakt de Ajax Experience tot een unieke belevenis voor de echte Ajax-fan. Ook de voetbalonderdelen zijn aan Gijs goed besteed. ,,Het is gaaf dat we hier ook zelf kunnen trainen”, zegt de verdediger van SV Zandvoort E3. ,,Het is net of je een beetje speler van Ajax bent.”

Na een ruim uur eindigt de tour door de Ajax Experience in de fanshop. Als lid van de Ajax Kids Club heeft Gijs uiteraard al heel veel spullen van Ajax. Een mooie Ajax-bal ontbreekt echter nog in de collectie. Hij verlaat de Experience dan ook niet met lege handen. Trots showt hij de bal als hij het Rembrandtplein oploopt. De grasstrook ligt er aanlokkelijk bij…

Kom ook naar de Ajax Experience op het Rembrandtplein!

Tekst en foto's: Ajax.nl

Website Ajax Experience