Menu
Stoeltjes ArenA krijgen 2e leven

Stoeltjes ArenA krijgen 2e leven

De ruim 53.000 stadionstoelen in de Amsterdam ArenA zijn in de afgelopen maanden bijna allemaal vervangen. De oude stoeltjes worden duurzaam hergebruikt en krijgen een 2e leven. Een deel van de stoelen is vanaf nu verkrijgbaar voor Ajax-fans. Van elke verkochte stoel gaat een gift naar de Ajax Foundation.

Na ruim 21 jaar waren de ArenA-stoelen aan vervanging toe. Een lang gekoesterde wens van Ajax-supporters gaat in vervulling: de ArenA kleurt inmiddels rood-wit. Maar wat doe je met zoveel oude stadionstoelen?

Gift naar Ajax Foundation
Een deel van de beste stoelen - ruim 7.000 exemplaren - is geschonken aan clubs in Nederland, Curaçao en Suriname. Maar er zijn meer mogelijkheden, bleek uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Uit een peiling kwam naar voren dat er veel interesse is bij Ajax-fans om een oude stadionstoel aan te schaffen. Fans kunnen daarom vanaf nu een ArenA-stoel bestellen via Ajaxshop.nl of vanaf 23 oktober afhalen in de Ajax Fanshop bij de ArenA. Van elke verkochte stoel gaat een gift naar de Ajax Foundation. De Ajax Foundation ondersteunt projecten voor kansarme jongeren in Amsterdam.

BREAKING | De @AmsterdamArenA wordt rood en wit! ❌❌❌ pic.twitter.com/iD0xTYVvbo

— AFC Ajax (@AFCAjax) 23 december 2016

3 modellen
Er komen 3 varianten beschikbaar voor verkoop: een losse rugleuning en zitting, die de gebruiker zelf tot een stoel kan maken; een stoel met stalen onderstel en een stoel met houten frame. Deze varianten zijn ontworpen en gemaakt door Koninklijke Ahrend NV en de sociaal-maatschappelijke onderneming Presikhaaf Schoolmeubelen. Deze bedrijven maken de stoelen tegen kostprijs. De prijs van de stoelen varieert van € 50,00 tot € 65,00. Een losse rugleuning en zitting kost € 7,75.

Bestel nu je stoeltje

Bekijk ook: 'Emotioneel moment' voor Klaas Jan Huntelaar

Beeld: Amsterdam ArenA