Menu
Stormachtige training Ajax

Stormachtige training Ajax

De Ajacieden bereidden zich maandagochtend voor op de bekerwedstrijd tegen ASWH. Aanvankelijk zouden de spelers in het adidas miCoach Performance Centre gaan trainen, maar Frank de Boer vond het risico te groot. Dus stond de Amsterdamse ploeg, geteisterd door extreme windkracht, op het veld. Drie kwartier later zakte de hal in. ,,Dit was een goede keuze”, sprak de trainer na afloop.

,,Storm is de slechtste omstandigheid om in te trainen”, gaf de trainer aan. Daarom wilde hij aanvankelijk ook de hal in gaan om de wind buiten te houden. ,,Maar daar hing een lamp aan een paar draadjes en de zijkanten van de hal deukten al ver in. We vonden het risico te groot.”

Driekwartier later bleek hoe goed die beslissing was, want toen keken de zestien spelers en twee keepers, Mickey van der Hart en Maurits Schmitz, op het veld naast het hoofdgebouw op de Toekomst vreemd op. Waar eens de hal stond, was nu een lege vlakte. De doelmannen hadden bij hun training ook nog last van de windstoten, want opeens kantelde ook hun doel. Gelukkig stonden zij op afstand toen dat gebeurde.

Elton Acolatse trainde mee met de selectie. De A-junior zit dinsdag bij de selectie. Elton Acolatse trainde mee met de selectie. De A-junior zit dinsdag bij de selectie.

Terug naar de training. Fysiotherapeut Pim van Dord had het drietal Niklas Moisander, Lasse Schöne en Ricardo van Rhijn onder zijn hoede. Voor Moisander komt de wedstrijd tegen ASWH te vroeg; Schöne en Van Rhijn zijn nog twijfelgevallen. De Boer had Elton Acolatse aan zijn selectie toegevoegd. De A-junior werd na de training opgewacht door zijn trainer Orlando Trustfull, die hem op het hart drukte te genieten van deze momenten.

Goed nieuws kwam er van Ruben Ligeon. De rechtsback is veel sneller hersteld dan verwacht. Hij kon de hele training meedoen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Björn Rekelhof kijkt inschattend omhoog waar de lampen aan het plafond slingeren. Trainen in de hal is te gevaarlijk. Björn Rekelhof kijkt inschattend omhoog waar de lampen aan het plafond slingeren. Trainen in de hal is te gevaarlijk.
Pim van Dord neemt Moisander, Schöne en Van Rhijn onder handen. Pim van Dord neemt Moisander, Schöne en Van Rhijn onder handen.
De Boer doet fanatiek mee aan de rondo. De Boer doet fanatiek mee aan de rondo.
De miCoach-hal zakt langzaam in. De miCoach-hal zakt langzaam in.
De hal is met de grond gelijk. De hal is met de grond gelijk.