Menu

Stormachtige training

In een harde wind werkte Ajax de laatste training in Amsterdam af, voor het maandag vertrekt naar het warme Zuid-Afrika. Op het trainingsveld werd, naast de bekende loopoefeningen, een aantal pittige partijtjes gespeeld.

Rasmus Lindgren was aan de selectie toegevoegd. Vanwege de blessure van Tomás Galásek ontbrak een middenvelder in de groep, dus werd besloten de talentvolle Zweed bij de groep te halen.

Na de warming-up en een aantal kaatsoefeningen, werd de groep opgedeeld in twee partijen van negen, met elk een keeper. De partijen van elk twaalf minuten, werden in hoog tempo gespeeld. Stevige duels werden daarbij niet geschuwd.

Zo stond fysiotherapeut Frank van Deursen een aantal malen paraat om het veld in te rennen als er een Ajacied op de grond lag, maar meestal viel het mee. Behalve bij Zdenek Grygera. De Tsjech kreeg tijdens het tweede partijtje een elleboog tegen zijn neus en rende meteen voorovergebogen het veld af. Van Deursen bekeek het gelaat van de verdediger en concludeerde dat het niet ernstiger was dan een flinke bloedneus. Dus met wat ijs en watten werd het bloeden gestopt en Grygera kon weer verder.

Tot besluit van de training moest het gezelschap nog een aantal sprints over vijftig meter afleggen. Deze oefening mocht Lindgren aan zich voorbij laten gaan. Jong Ajax heeft donderdag de voorbereiding op de tweede seizoenshelft hervat, dus de middenvelder mist trainingsarbeid ten opzicht van de rest. Tegen de middag waaiden de Ajacieden door de vele handtekeningenjagers weer naar de kleedkamers.