Menu

Straf voor Shota

Trainer Co Adriaanse is een creatief man. Dat laat hij niet alleen in de oefeningen op het veld zien, maar vooral daarbuiten. Met zijn spelers doet hij van alles. Quizjes, spelletjes en alternatieve straffen. Shota Arveladze kan er over mee praten.

De Georgier had zich dinsdagavond na de wedstrijd tegen AA Gent, waarin hij twintig minuten voor tijd werd gewisseld, niet gemeld in de perskamer. Dat is tegen de regels. En dus volgt er een straf. Geen strafregels, geen boete. Nee, een straf die met de overtreding in verband staat. Adriaanse had bedacht dat Arveladze de weg moest lopen van de perskamer in de ArenA naar de kleedkamer. Niet een keer. Welnee, een keer of tien.

Dus kwam Shota in een spijkerbroek maar met zijn eigen voetbalshirt om de schouders, de perskamer binnen. En nog eens. Nu vergezeld van twee Roemeense meisjes. En daar had je hem al weer. Hoofd tussen de schouders teruggetrokken, voetbalshirt geruild voor vrije tijds shirt. Je moet wat als je zo vaak door de kleedkamer loopt.

En wat deden zijn teamgenoten? Die stikten zowat in hun laatste broodkruimels van het lachen. Solidariteit op het veld. Leedvermaak in het spelershome.