Menu

Strafschop nekt GBA tegen Anderlecht

Germinal Beerschot Antwerpen ging in de thuiswedstrijd met Anderlecht gelijk op, maar verloor toch door een strafschop met 1-2. Haarlem won bij Fortuna Sittard met 1-2.

Alle vier de Ajacieden die aan GBA zijn verhuurd, stonden tegen Anderlecht in de basis. Kwame Quansah, Aaron Mokoena en Walker maakten de 90 minuten vol. Anthony Obodai verliet na 77 minuten het veld.

Anderlehct kwam in de 33ste minuut op voorsprong door een doelpunt van Hendrikx, maar Quansah schoot de thuisploeg vier minuten voor rust terecht langszij. Ook in de tweede helft waren de teams gelijkwaardig. Tot de 63ste minuut. Toen liep keeper Bram Verbist Seol tegen het gras, kreeg de rode kaart voorgehouden en GBA kreeg een penalty tegen. Luciano nam het doel over van de oud-Ajacied, maar kon een tegentreffer niet voorkomen, 1-2.

Opstelling GBA: Verbist; Walker, Svetlicic, Monteyne, Mokoena, Rudi, Obodai (77. Huysmans), Dhont, De Wree (40. Snelders), Quansah, Kpaka (63. Luciano).

HFC Haarlem heeft de ontmoeting met Fortuna Sittard in winst omgezet. De Haarlemmers wonnen onder leiding van interim-trainer Leo van Veen met 1-2. Alle doelpunten vielen tussen de 27ste en 37ste minuut. Haarlem nam door treffers van Ketting en Tamerus een 0-2 voorsprong, maar nog voor rust kwamen de Limburgers naderbij. De Ajacied Darl Douglas speelde 90 minuten. Toen werd hij gewisseld. Didi Longuet kwam in de 57ste minuut in het veld. De Ajacied kreeg in dit duel nog een gele kaart.

Opstelling Haarlem: Koruglu, Groot, Baas (57. Longuet), Willems, Supusepa, Hooijboer, Douglas (90.Bond) Lagendijk, Ketting, Tamerus (86.Stuut) en Mulders