Menu

Strak in 't pak

Zo'n eerste week van het nieuwe seizoen staat niet alleen in het teken van voetbal. Een aantal gebeurtenissen heeft inmiddels een vaste plek veroverd in de agenda. Zo werden dinsdag de de selectiefoto en de portretten van de Ajacieden gemaakt, vandaag moesten allen zich een pak laten aanmeten door Oger.

Oger had een professioneel team afgevaardigd om hulp te bieden bij het passen. Geen lichaam is hetzelfde, dus zijn geen twee pakken hetzelfde. Van elke Ajacied werden van top tot teen, tot op de centimeter nauwkeurig, de maten genomen en genoteerd. Aangezien de spelers, maar ook de technische en medische staf allemaal over een goed fysiek gestel beschikken, zijn er geen extreme aanpassingen nodig. ,,De een is wat langer en de ander is wat breder", legt een medewerker van Oger uit.

Komend seizoen zullen de Ajacieden zich voor officiële gelegenheden hullen in een grijze pantalon en een blauw jasje. De schoenen, het overhemd en de stropdas hoefden woensdagochtend niet gepast te worden, dus hoe het geheel er uit gaat zien is nog even afwachten. Trendy zal het zeker zijn, want een delegatie van de spelers en de technische staf heeft de combinatie uitgezocht.