Menu
Straks Madonna, eerst nog even Ajax

Straks Madonna, eerst nog even Ajax

Voor een handjevol voetballers waren ze eigenlijk niet gekomen, de vele fans van Madonna die zich maandagmiddag richting de Amsterdam Arena begaven. Maar ach: nu ze er toch zijn...

Edgar Manucharyan zit met een van pijn vertrokken gezicht op het trainingsveld. De Armeniër kon de training gewoon voltooien. Edgar Manucharyan zit met een van pijn vertrokken gezicht op het trainingsveld. De ArmeniĆ«r kon de training gewoon voltooien.

In afwachting van de Queen of Pop besloten veel van haar fans zich eerst nog even te vergapen aan de door interlandverplichtingen flink ingekrompen selectie van trainer Henk ten Cate. Zo zagen de trouwe volgers van Ajax zich naast het trainingsveld plotseling geflankeerd door Madonna-fans, de ene nog bonter uitgedost dan de andere. Was het door de afwezigheid van de naar alle windstreken uitgewaaierde internationals erg rustig op het trainingsveld, daar omheen was het juist stukken rumoeriger dan normaal. Behalve door de vele nieuwsgierige muziekliefhebbers werd de stilte verstoord door het voortdurende geronk van aggregaten die de talrijke etenskraampjes rond de ArenA van stroom voorzien.

Met Perez en Lindenbergh voorop voert de Ajax-selectie een loopoefening uit. Met Perez en Lindenbergh voorop voert de Ajax-selectie een loopoefening uit.

Net als eerder op de dag had de technische staf van Ajax slechts een kleine groep voetballers tot haar beschikking. Edgar Manucharyan, George Ogararu, Olaf Lindenbergh, Roger, Jaap Stam en Hedwiges Maduro waren de enige veldspelers die de training volmaakten, samen met het keepersduo Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer. Kenneth Perez haakte halverwege af, terwijl Gabri, Zdenek Grygera, Nicolae Mitea en Thomas Vermaelen niet eens naar buiten kwamen. Na een lange reeks rondo's volgde een uitgebreide serie schietoefeningen. De training werd besloten met een aantal intensieve positiespelletjes op een klein gedeelte van het veld. Ogararu en assistent-trainer Alfons Groenendijk waren samen met Stekelenburg de laatsten op het veld. Terwijl de rest van de groep om even over vieren de catacomben van het stadion opzocht, legden zij hun laatste energie nog een een forse serie vrije trappen.
Morgen traint Ajax andermaal twee keer, ook dan om 10.30 uur en 15.00 uur. Dan weer uitsluitend bekeken door voetballiefhebbers.