Menu
StreetWise Clinic Hilversum succes

StreetWise Clinic Hilversum succes

Selectiespelers van Jong Ajax gaven woensdag voetballes in Hilversum tijdens de tweede clinic van Ajax StreetWise in 2014. Naast de exclusieve voetballes was er ook tijd en ruimte voor andere zaken; handtekeningen uitdelen en vooral ook plezier maken. Naast training en plezier speelden veel kids ook met een écht doel.

De basisscholieren uit de groepen 7 en 8 lieten hun voetbalkunsten zien aan de Jong Ajacieden én scouts van Ajax. StreetWise-ambassadeur Heini Otto en Ajax-mascotte Lucky hielden de verrichtingen binnen en buiten de lijnen ook al scherp in de gaten. Na de clinic in Zaandam stond er ook in Hilversum echt iets op het spel. Net als eerder in Zaandam werd gestreden om een plek in het finaleteam dat deelneemt aan de grote StreetWise-finale. Daarin nemen de verschillende stadsteams het tegen elkaar op. Op 16 april is er nog een clinic, in Amersfoort. Ook dan wordt een stadsteam geformeerd met de beste voetballers uit de groepen 7 en 8 van de plaatselijke basisscholen. Uiteindelijk wordt er tijdens de finale één jeugdige deelnemer gescout die een maand lang stage mag lopen bij de jeugdopleiding van Ajax.

Overzicht van de drukbezochte StreetWise Clinic in Hilversum. Overzicht van de drukbezochte StreetWise Clinic in Hilversum.

Ajax StreetWise bestaat uit drie onderdelen. Het Ajax StreetWise Scholenproject, waarbij op een aantal basisscholen (dit jaar rondom Zaandam, Hilversum en Almere) één week lang Ajax-les wordt gegeven. Daarnaast zijn er Ajax StreetWise Clinics waarbij kinderen uit groep 7 en 8 kunnen voetballen en gecoached worden door Ajax-spelers. Tijdens deze clinics worden ook kinderen gescout om een stadsteam te vormen. Tot slot is er een Ajax StreetWise-finale waarbij alle stadsteams het tegen elkaar opnemen. Uiteindelijk wordt er één jeugdige deelnemer gescout die een maand lang stage mag lopen bij de jeugdopleiding van Ajax.

Het motto 'Samen leren, samen voetballen' staat centraal tijdens het project.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation dat mede mogelijk wordt gemaakt door hoofdsponsor Aegon. StreetWise heeft als doel basisschoolkinderen op een maatschappelijk verantwoorde wijze in aanraking te brengen met Ajax en voetbal.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Welkom bij de StreetWise Clinic Hilversum! Welkom bij de StreetWise Clinic Hilversum!
Basisscholieren uit groep 7 en 8 staan te popelen om met de bal aan de slag te gaan. Basisscholieren uit groep 7 en 8 staan te popelen om met de bal aan de slag te gaan.
Na een korte uitleg... Na een korte uitleg...
...kan de bijzondere voetbalclinic beginnen. ...kan de bijzondere voetbalclinic beginnen.
Een deelnemer werkt hard aan zijn schotvaardigheid. Een deelnemer werkt hard aan zijn schotvaardigheid.
Op de foto's met de 'trainers' (eigenlijk spelers) van Jong Ajax. Op de foto's met de 'trainers' (eigenlijk spelers) van Jong Ajax.
High five! High five!
Goed voorbeeld doet goed volgen. Goed voorbeeld doet goed volgen.
Ook Ajax-mascotte Lucky hield alle verrichtingen goed in de gaten. Ook Ajax-mascotte Lucky hield alle verrichtingen goed in de gaten.
Waarna Lucky zelf ook nog even een bal wil raken. Waarna Lucky zelf ook nog even een bal wil raken.
Tijd voor een handtekening. Tijd voor een handtekening.
Schjnbewegingen zijn ook onderdeel van het spel. Schjnbewegingen zijn ook onderdeel van het spel.
Naast plezier maken werd ook gestreden om een plek in de StreetWise-finale, later dit jaar (datum en locatie n.n.b.). Naast plezier maken werd ook gestreden om een plek in de StreetWise-finale, later dit jaar (datum en locatie n.n.b.).