Menu
StreetWise: Feest op De Kleine Reus

StreetWise: Feest op De Kleine Reus

Het StreetWise Scholenproject was deze week te vinden in stadsdeel Centrum. De groepen 3 t/m 8 van basisschool De Kleine Reus gingen vol enthousiasme een week lang aan de slag met het Ajax-lespakket. De leerlingen deden er alles aan om de felbegeerde Ajax-stickers te sparen om zo het echte Ajax-diploma te ontvangen. Met een bezoek van de Ajacieden Miralem Sulejmani en Demy de Zeeuw werd de week op vrijdag 1 april afgesloten.

De Ajax-trainers werden constant gevraagd hoe de andere klassen het deden. Innes uit groep 7 bijvoorbeeld: ,,Meester! Hebben de andere kinderen al stickers verdiend? Want ik wil zo graag dat de spelers vrijdag komen. Ik heb er vannacht zelfs over gedroomd! Trouwens weet u al wie er komen?”

Dat hielden de Ajax-trainers natuurlijk zo lang mogelijk geheim want de kinderen moesten de spelers eerst verdienen door heel goed hun best te doen om zo alle stickers te verzamelen. En dus werd er deze week hard gewerkt op De Kleine Reus. Zelfs zo hard dat niet alleen Miralem Sulejmani en Demy de Zeeuw op vrijdag de diploma’s kwamen uitreiken, maar ook Soufiane Touzani van Z@ppsport was bij de afsluiting aanwezig.

De afsluiting met de bekende Ajacieden op bezoek was natuurlijk het hoogtepunt van de week. Sommige leerlingen dachten eerst nog dat het een 1 april grap was. Maar toen Miralem en Demy in levende lijve op de school arriveerden kon de dag echt niet meer stuk. Voor Miralem was er zelfs nog een leuke verrassing. Igor uit groep 8 had een vraag in het Servisch voorbereid. Igor moest even slikken maar de vraag kwam er in een keer vloeiend uit. Voor iedereen niet te begrijpen, behalve voor Miralem. Een Servisch onderonsje was het gevolg maar later volgde gelukkig de vertaling.

Een mooie afsluiting van een nog mooiere week. Volgende week is het StreetWise Scholenproject te vinden in Amsterdam-Noord. De naam van de school houden we nog even geheim.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON. De Ajax Foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen als sociale integratie, educatie, sport en gezondheid. Met Ajax StreetWise wordt hier invulling aan gegeven door kinderen samen te laten leren en samen te laten voetballen.

Tekst: SCIANDRI sportmanagement
Foto’s: Martijn Otte

Volg alles over Ajax StreetWise op Hyves!

Miralem Sulejmani en Demy de Zeeuw hadden zichtbaar lol aan hun bezoek aan De Kleine Reus. Miralem Sulejmani en Demy de Zeeuw hadden zichtbaar lol aan hun bezoek aan De Kleine Reus.
En de leerlingen hadden natuurlijk helemaal! En de leerlingen hadden natuurlijk helemaal!
Een leerling stelt een vraag aan Demy de Zeeuw. Een leerling stelt een vraag aan Demy de Zeeuw.
Het bezoek van Miralem Sulejmani en Demy de Zeeuw zorgde voor een geweldige afsluiting van een week Ajax StreetWise! Het bezoek van Miralem Sulejmani en Demy de Zeeuw zorgde voor een geweldige afsluiting van een week Ajax StreetWise!