Menu
StreetWise ook succes op De Nautilus

StreetWise ook succes op De Nautilus

Jan Vertonghen en Rasmus Lindgren hebben vrijdagmiddag de tweede Ajax-schoolweek van het Ajax StreetWise-project afgesloten. Beide Ajacieden waren aanwezig op de Amsterdamse basisschool De Nautilus. Op deze school is er een week lang les gegeven met Ajax-lesmateriaal.

,,Meester! Meester! Als ik vanavond vroeg naar bed ga en ik eet deze week heel erg gezond, word ik dan gescout?'', vraagt Joey, leerling van groep 8 op basisschool De Nautilus. ,,Dat is in ieder geval een goed begin Wesley!'', zegt meester Edwin. ,,Maar het gaat er vooral om dat je elke dag op tijd naar bed gaat, goed je best doet, je netjes gedraagt en gezond eet. En niet alleen nu omdat Ajax bij ons op school is.'' Waarop Joey besluit: ,,Oja meester, dat is waar. Tot de zomer hou ik dat zeker vol!''

Ajax StreetWise was deze week te gast op basisschool de Nautilus in Amsterdam Zuid. Net als op de Tamboerijn in Zuidoost was het project weer een groot succes. Naarmate de week vorderde kwamen steeds meer kinderen in hun Ajax outfit naar de school. Zelfs een aantal docenten gaf les in het rood en wit. ,,De kinderen gaan volledig op in het project'', vertelt docent Peter Abrahams. ,,Waar ik zo blij mee ben, is dat de ‘zwakkere’ leerlingen zich beter weten te motiveren en dus een hoger niveau halen. Ze zijn vastberaden om de Ajax-opdrachten te maken. Alleen daarom is het project al geslaagd. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch dat er twee echte Ajax-spelers naar de school komen. Ik denk dat we hier nog wel een tijdje op voort kunnen blijven borduren tijdens onze lessen.”

Bij de afsluiting van de lesweek werden vragen gesteld aan de Ajacieden. Bij de afsluiting van de lesweek werden vragen gesteld aan de Ajacieden.

Leerling Zakaria had zelfs nieuwe zaalschoenen gevraagd, speciaal voor de Ajax week. Met trots liet hij de nieuwe schoenen aan de Ajax-trainers zien. Want hij wilde perse laten zien dat hij goed kan voetballen. De Ajax trainers hebben Zakaria dan ook extra in de gaten gehouden tijdens de gymles. Het bleek dat Zakaria niet alleen goed kan voetballen, maar ook zich altijd sportief opstelt en zich netjes gedraagt. Hij is dus echt Ajax StreetWise!

Afgelopen week sloten Christian Eriksen en Florian Jozefzoon de eerste Ajax-schoolweek van het Ajax StreetWise-project af. Beide Ajacieden waren aanwezig op basisschool De Tamboerijn in Amsterdam Zuidoost.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON. De Ajax Foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen als sociale integratie, educatie, sport en gezondheid. Met Ajax StreetWise wordt hier invulling aan gegeven door kinderen samen te laten leren en samen te laten voetballen.

Met Ajax StreetWise verzorgt Ajax lessen op zeven basisscholen in de verschillende Amsterdamse stadsdelen. De Ajax-lessen duren telkens een week per school. Naast de lessen met speciaal Ajax-lesmateriaal worden er ook twee voetbalclinics op straat georganiseerd. Bij deze clinics zal de gehele Ajax-selectie aanwezig zijn. Ook zullen Ajax-scouts de straatvoetbaltalentjes (10 -12 jaar) scherp in de gaten houden en per stadsdeel de beste spelers selecteren. Wanneer deze clinics zijn en op welke plek in Amsterdam ze worden gehouden, blijft voorlopig nog even geheim.

Volg alles over het Ajax StreetWise-project via de speciale Hyves-pagina van Ajax Streetwise. Op Hyves zal ook gecommuniceerd gaan worden waar en wanneer de Ajax-spelers en scouts aanwezig zijn om samen met de kinderen uit Amsterdam te gaan voetballen.

Tekst: Ajax.nl/ Sciandri sportmanagement
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Volg alles over Ajax StreetWise via de speciale Hyves-pagina!

De handjes gaan omhoog voor Ajax en StreetWise! De handjes gaan omhoog voor Ajax en StreetWise!
Er werd ademloos geluisterd naar de twee gasten... Er werd ademloos geluisterd naar de twee gasten...
In basisschool De Nautilus prijkt sinds vrijdag een Ajax-shirt aan de wand. In basisschool De Nautilus prijkt sinds vrijdag een Ajax-shirt aan de wand.