Menu
StreetWise op Sint Jan school Amsterdam West

StreetWise op Sint Jan school Amsterdam West

Afgelopen week was Ajax StreetWise aanwezig op de Sint Jan school uit Amsterdam West.

Toen Ajax dinsdagochtend op de school aankwam hing de hele school al vol met Ajax-vlaggetjes. Ook kopietjes van de lespakketten hingen bij binnenkomst op de deuren zodat ook de ouders konden zien wat de kinderen deze week te wachten stond. De sfeer zat er al gelijk goed in.

Gedurende de week deed iedereen heel enthousiast mee. Tijdens de Ajax-lessen waren de kinderen heel aandachtig met hun les bezig en waren ze heel erg geïnteresseerd in alles wat betreft Ajax. Hiermee hebben alle leerlingen de vijf stickers die ze konden verdienen gehaald en hebben zij allemaal hun Ajax diploma in ontvangst genomen op vrijdag. Niet alleen de leerlingen waren enthousiast, ook de docenten gingen er in mee en vonden het leuk dat de lessen een keer op een andere manier werden gebracht.

Vrijdagochtend kwamen veel leerlingen in hun Ajax-outfit naar school, want vrijdag was de dag dat zij hun diploma zouden krijgen. De spanning steeg in de ochtend: Welke spelers zullen er komen, welke vragen zullen we stellen, wie mag er op het podium de vraag stellen? En toen was het zo ver: De diploma-uitreiking!

Tijdens het Ajax-filmpje werden de doelpunten onder luid applaus ontvangen en steeg de spanning tot grote hoogte. Na het filmpje werden de spelers aangekondigd….. Vurnon Anita! En Toby Alderweireld! De zaal ontplofte! Er werd gedanst met de spelers, ze mochten de spelers vragen stellen en tot slot ontving de school een ingelijst Ajax-shirt met alle handtekeningen van de Ajax-selectie. Zo kwamen de leerlingen erachter dat Anita een eigen sportwinkel zou willen hebben als hij geen voetballer was geworden en dat Alderweireld politieagent was geworden, net zoals zijn broer.

A.s. woensdag 14 maart kunnen alle kinderen uit Amsterdam West naar de open Ajax StreetWise Clinic komen in Amsterdam West bij het Cruijff Court aan de Wiltzanghlaan.
Voor meer info www.ajaxstreetwise.hyves.nl

Ajax StreetWise op Hyves