Menu
StreetWise succes in Amsterdam-Oost

StreetWise succes in Amsterdam-Oost

Ook de derde Ajax-schoolweek van het Ajax StreetWise-project is uitgelopen op een groot succes. Na de basisscholen De Tamboerijn en De Nautilus werd er deze week op de Flevoparkschool in Amsterdam-Oost met Ajax-materiaal les gegeven. Als klap op de vuurpijl ontvingen de leerlingen vrijdag uit handen van niemand minder dan de Ajacieden Kenneth Vermeer en Nicolas Lodeiro een diploma als beloning voor hun ijver en voorbeeldige gedrag.

Rond 13:40 uur was het eerst de beurt aan de leerlingen van groep 3 en 4. Zij werden in een gymlokaal getrakteerd op talrijke fraaie Ajax-treffers, die zichtbaar waren op een groot videoscherm en met luid gejuich werden ontvangen. Daarna konden de leerlingen hun adrenaline kwijt op de klanken van een heuse Ajax-dans. Omdat geen van de aanwezigen de Spaanse taal machtig was, ontfermde de pas 9-jarige David zich de rest van de dag over de Uruguayaan Lodeiro. Een rol die de kleine Spanjaard met verve vervulde.

Vervolgens verschenen groep 5 en 6 ten tonele. Zij vertelden trots dat ze de geschiedenis van Ajax hadden geleerd. Tevens waanden de leerlingen van de Flevoparkschool zich eerder in de week tijdens de gymnastiekles even voetballer, toen zij een identieke Ajax-training afwerkten. Vrijdag kregen enkele scholieren de kans een vraag af te vuren op Vermeer en Lodeiro. Op de vraag: ‘Heb je alleen vrienden omdat je bij Ajax voetbalt?’, reageerde de zaal verrast. De keeper van de Amsterdammers liet zich niet uit het veld slaan door zoveel branie en bravoure en antwoordde: ,,Mijn vriendenkring bestaat uit jongens die zelf ook voetballen en uit vrienden die ik al sinds de basisschool ken.”

De leerlingen gaan uit hun dak als Kenneth Vermeer binnenkomt. De leerlingen gaan uit hun dak als Kenneth Vermeer binnenkomt.

Ten slotte maakten groep 7 en 8 hun opwachting. Zij streden onder meer om de titel: ‘beste Ajax-kenner van de klas’. Op de vraag van Kenneth Vermeer: ‘bij welke amateurclub heb ik gespeeld, DCG of Neerlandia/SLTO?’, leverde laatstgenoemde club de uiteindelijke winnaar op.

Toen ongeveer twee uur na de start de rust was wedergekeerd, keek Vermeer moe maar voldaan terug op het Ajax StreetWise-project. ,,Het is leuk om die kinderen zo enthousiast te zien en zelf geniet ik er ook van. Ik ben ook altijd bereid dit soort dingen te doen, dus wat dat betreft was het voor mij niks nieuws.”

Ook organisator Bram Meurs toonde zich content over de voorbije week op de Flevoparkschool. ,,Het is echt een leuke school met enthousiaste docenten die het ook als een verrijking zagen. Daarom hoop ik ook dat zij er later nog gebruik van maken.”

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON. De Ajax Foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen als sociale integratie, educatie, sport en gezondheid. Met Ajax StreetWise wordt hier invulling aan gegeven door kinderen samen te laten leren en samen te laten voetballen.

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: AEGON

Volg alles over Ajax StreetWise op Hyves!

De leerlingen van groep 5 en 6 tonen trots hun diploma. De leerlingen van groep 5 en 6 tonen trots hun diploma.
Nicolas Lodeiro was populair in Amsterdam-Oost. Nicolas Lodeiro was populair in Amsterdam-Oost.
Een groepsfoto mocht uiteraard niet ontbreken. Een groepsfoto mocht uiteraard niet ontbreken.
Conciërge Dick neemt een gesigneerd shirt in ontvangst Conciërge Dick neemt een gesigneerd shirt in ontvangst