Menu
StreetWise-feest in Ajax' achtertuin

StreetWise-feest in Ajax' achtertuin

Onder een stralende lentezon beleefden de leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 van de 16e Montessorischool en Basisschool Knotwilg woensdag een prachtige middag. Eregasten Jan Vertonghen en Aras Özbiliz brachten op hun vrije dag een bezoek aan de clinic van Ajax StreetWise in Amsterdam Zuidoost. Onder de rook van de Amsterdam ArenA hadden de kids zich geen mooiere voetbalmiddag kunnen wensen.

‘Jan Vertonghen!’ klinkt het deze middag ver voordat de aanvoerder van Ajax bij de clinic in Zuidoost wordt verwacht. Op iedere Mercedes die het Cruyff Court bij Basisschool Knotwilg en de 16e Montessorischool nadert wordt enthousiast gereageerd. Het is ook niet niets: de aanvoerder van Ajax op het schoolplein. Ook Aras Özbiliz wordt met enthousiasme begroet. En dat in het stadsdeel waar de Ajax Foundation een speciale band mee heeft. Deze middag komt alles mooi samen.

De band tussen Ajax en Zuidoost komt op vele manieren naar voren. Het stadsdeel vormt de ‘achtertuin’ van de Amsterdam ArenA en is bovendien het decor van veel projecten van de Ajax Foundation. Ook Ajax StreetWise is deze week volop actief in Zuidoost. Mede daarom zijn Özbiliz en Vertonghen maar wat graag bereid om op hun vrije dag even langs te komen en een clinic te geven. Bovendien hebben beide spelers een achtergrond in Zuidoost liggen. Vertonghen zat er tijdens zijn jaren in de jeugdopleiding van Ajax jaren op school en Özbiliz groeide in de buurt op. Zijn moeder woont er tegenwoordig nog steeds.

Op de groepsfoto met Jan Vertonghen en Aras Özbiliz. Op de groepsfoto met Jan Vertonghen en Aras Özbiliz.

Vier dagen voor de kraker Ajax - PSV laten de twee Ajacieden een aantal AEGON Mastermoves aan de enthousiaste kinderen op het schoolplein zien. De tips & trics van de populaire verdediger en aanvaller worden snel opgepikt door de jeugd. Ongetwijfeld gaan we ‘de Sulejmani’ en ‘de Anita’ (namen van de speciale bewegingen) binnenkort op de pleintjes in Zuidoost terugzien. En wie weet heeft Vertonghen of Özbiliz er zondag in de ArenA nog een in petto. In dat geval hebben ze er deze woensdag nog mooi even op kunnen oefenen.

De volgende clinic wordt woensdag 28 maart in stadsdeel Centrum gehouden. Op het Amstelveld zullen twee spelers van Ajax hun opwachting maken. Wie er precies komen wordt later via Hyves en Facebook bekengemaakt.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON. De Ajax Foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen als sociale integratie, educatie, sport en gezondheid. Met Ajax StreetWise wordt hier invulling aan gegeven door kinderen samen te laten leren en voetballen. Volg alle activiteiten van Ajax StreetWise ook via Facebook en Hyves.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax StreetWise op Hyves

Ajax StreetWise op Facebook

Jan Vertonghen kreeg een warm onthaal in Amsterdam Zuidoost. Jan Vertonghen kreeg een warm onthaal in Amsterdam Zuidoost.
Aras Özbiliz deed een aantal AEGON Mastermoves voor. Aras Özbiliz deed een aantal AEGON Mastermoves voor.
De kids luisteren aandachtig naar de uitleg bij de clinic. De kids luisteren aandachtig naar de uitleg bij de clinic.
Ambassadeur Heini Otto samen met Jan Vertonghen en Aras Özbiliz. Ambassadeur Heini Otto samen met Jan Vertonghen en Aras Özbiliz.
Het schoolplein tussen Basisschool Knotwilg en de 16e Montessorischool was fraai aangekleed. Het schoolplein tussen Basisschool Knotwilg en de 16e Montessorischool was fraai aangekleed.
In ieder stadsdeel organiseert de Ajax Foundation een clinic van Ajax StreetWise. In ieder stadsdeel organiseert de Ajax Foundation een clinic van Ajax StreetWise.
Tijd voor handtekeningen! Tijd voor handtekeningen!
Samen op de foto! Samen op de foto!
Jan Vertonghen aan de bal tussen de kids. Jan Vertonghen aan de bal tussen de kids.