Menu
StreetWise-feest in Nieuw-West

StreetWise-feest in Nieuw-West

Ajax StreetWise was woensdag te gast in stadsdeel Nieuw-West. Vanaf 14:00 uur stroomde het schoolplein van basisschool De Kikker op het Evertweertsplantsoen vol met basischoolkinderen uit het stadsdeel. Ruim 450 kids hebben aan de Ajax-trainers en -scouts hun voetbaltalenten kunnen laten zien tijdens de clinics.

Eenmaal uitgevoetbald stonden de deelnemertjes graag even in de rij bij het Doel van AEGON om te schieten voor een echt AEGON-Ajax-rugzakje of een mooie AEGON-Ajax-sjaal. Tijdens de clinics leerden de voetballiefhebbers uit Amsterdam Nieuw West diverse oefeningen met de bal, maar werd er ook gesproken over respect en samenspelen.

Rond 14:30 uur bezochten Joeri de Kamps en Nicolai Boilesen de Ajax StreetWise Clinic. Een sportieve verrassing voor de deelnemertjes die massaal op handtekeningenjacht gingen. Beide spelers gaven de deelnemende kids tips en trucs en trainden zelfs nog even mee. Op de vraag of ze diezelfde avond ook zouden meespelen tegen Heerenveen moesten de spelers helaas negatief antwoorden. Maar de glimlach op de gezichten van beide spelers was minstens zo groot als op de gezichtjes van alle kinderen die deelnamen aan deze 6e editie van de Ajax StreetWise-clinics.

Op woensdag 25 april staat alweer de laatste Ajax StreetWise clinic gepland op het Sumatraplantsoen in Amsterdam Oost. Daar zal het laatste stadsdeelteam worden gescout voor de grote finale op woensdag 9 mei bij de Stopera.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON. De Ajax Foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen als sociale integratie, educatie, sport en gezondheid. Met Ajax StreetWise wordt hier invulling aan gegeven door kinderen samen te laten leren en voetballen. Volg alle activiteiten van Ajax StreetWise ook via Facebook en Hyves.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Ajax StreetWise op Hyves

Ajax StreetWise op Facebook

Joeri de Kamps en Nicolai Boilesen vereerden stadsdeel Nieuw-West met een bezoek. Joeri de Kamps en Nicolai Boilesen vereerden stadsdeel Nieuw-West met een bezoek.
Uiteraard gingen de kids ook met mascotte Lucky op de foto. Uiteraard gingen de kids ook met mascotte Lucky op de foto.