Menu
Strengere controle bij thuisduels

Strengere controle bij thuisduels

Naar aanleiding van het incident rondom de bekerwedstrijd Ajax- AZ ziet Ajax zich genoodzaakt om de toegangscontrole in het stadion te verscherpen. Het doel van deze controle is het weren van personen met een stadionverbod. Vanaf de wedstrijd tegen FC Utrecht is bij alle ingangen strenger gecontroleerd op het bezit van een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort, ID-kaart of verblijfsdocument) voor personen vanaf 14 jaar. Ook bij het thuisduel met Roda JC wordt zondag streng gecontroleerd.

Indien geen geldig legitimatiebewijs getoond kan worden, kan de toegang tot het stadion worden geweigerd (KNVB Standaardvoorwaarden, artikel 3.1).

Deze strenge controle kan er toe leiden dat de wachttijden om het stadion te kunnen betreden, langer zijn dan in het verleden. Ajax roept supporters dan ook op om op tijd naar de Amsterdam ArenA te komen.

De KNVB Tuchtcommissie heeft Ajax naar aanleiding van het incident bij Ajax- AZ een boete en een voorwaardelijke straf opgelegd. Indien zich binnen de komende twee jaar wanordelijkheden, - waaronder spreekkoren of vuurwerkincidenten - voordoen, riskeert Ajax een thuiswedstrijd zonder publiek te moeten spelen. Ajax roept supporters dan ook op om er samen voor te zorgen dat dit niet zal gebeuren.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst