Menu
Strijd Confederations Cup goede ervaring voor Trabelsi

Strijd Confederations Cup goede ervaring voor Trabelsi

Terwijl diverse Ajacieden momenteel bezig zijn met het wereldkampioenschap voor spelers onder 20 in Nederland, bereiden Hatem Trabelsi en Angelos Charisteas zich met Tunesië en Griekenland voor op de start van de Confederations Cup. 'We moeten het voetbal op een goede manier uitdragen tijdens dit toernooi', aldus Hatem Trabelsi.

Hatem Trabelsi zal van de Ajacieden als eerste in actie komen. Woensdag is Argentinië de tegenstander van Tunesië. Drie dagen later volgt een duel tegen het gastland Duitsland en weer drie dagen later staat Trabelsi tegenover zijn oud-collega bij Ajax, Jason Culina die met Australië eveneens deelneemt aan het prestigieuze evenement.

,,Het is een goed toernooi", aldus Trabelsi vanuit Keulen waar het Tunesische team bivakkeert. ,,Natuurlijk zijn we wel een beetje moe na het seizoen en afgelopen zaterdag hebben we nog de WK-kwalificatiewedstrijd gespeeld tegen Guinee. Dat was een moeilijke wedstrijd, want Guinee is best een goede ploeg. Hoewel wij niet erg goed waren, maar wel agressief speelden wonnen we toch met 2-0. Over dat resultaat ben ik tevreden. Dat was belangrijk, want nu liggen we op schema voor het WK in Duitsland. We voeren de druk op Marokko verder op, staan nog maar een punt achter."

Trabelsi wil de wereld laten zien dat Tunesië, waarvan hij zelfs aanvoerder is, een ploeg is om rekening mee te houden. ,,We zijn de Afrikaans kampioen en moeten ons land én het voetbal in het algemeen goed vertegenwoordigen. We proberen de tweede ronde te halen. Dat zal wel moeilijk worden, want we hebben moeilijke tegenstanders. We beginnen woensdag tegen Argentinië. Dat team won afgelopen weekeinde nog met 3-1 van Brazilië, dus zij zijn heel sterk. Ook Duitsland en Australië zijn sterke landen. Voor ons is het wel een goede ervaring op dit toernooi te spelen."

Voor Charisteas begint het toernooi een dag later. Donderdag ontmoet de Griekse Ajacied Brazilië, drie dagen later is Japan de opponent en de laatste poulewedstrijd op 22 juni strijdt de Europees kampioen tegen Mexico.