Menu
Strijd om koppositie barst weer los

Strijd om koppositie barst weer los

Wederom had Ajax deze week maar één dag om toe te werken naar de competitiewedstrijd in het weekeinde. Vorige week beperkte de trip naar Celtic de voorbereidingstijd, nu was het de midweekse bekerwedstrijd tegen de amateurs van ASWH die veel tijd opslokte. Na een uitlooptraining op woensdag en een vrije donderdag kon het team van Frank de Boer vrijdag zijn vizier richten op het treffen met Vitesse in speelronde twaalf van de Eredivisie.

Hoewel de Ajacieden vier plekken hoger staan, hebben zij maar één punt meer dan de Arnhemmers, momenteel zesde op de ranglijst. Het zegt veel over de Eredivisie, waarin ook dit weekeinde maar liefst acht ploegen de koppositie kunnen bemachtigen. Ajax, dat vorige week een punt pakte terwijl concurrenten verloren, moet daarvoor dus zien te winnen van Vitesse. Over dat team merkte aanvoerder Siem de Jong deze week op: ,,Dat Bony en Marco van Ginkel zijn vertrokken zegt me niet zoveel, want wij zijn in de personen van Toby Alderweireld en Christian Eriksen ook twee goede spelers kwijtgeraakt.’’

Na de training van vrijdag, die in beslotenheid werd afgewerkt, was er ook nog nieuws uit de ziekenboeg. Althans, het nieuws was dat deze nog ongewijzigd is ten opzichte van vorige week, voor het duel met RKC. Zo verblijft Bojan Krkic nog steeds in Spanje, waar hij herstelt van zijn hamstringblessure, terwijl Lerin Duarte (enkel), Niklas Moisander (knie), Ruben Ligeon en Lesly de Sa langzaam herstellen in Amsterdam. Moisander trainde vrijdag volledig mee, maar voor hem komt de wedstrijd tegen Vitesse nog te vroeg.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De keepers Jasper Cillessen, Kenneth Vermeer en Mickey van der Hart in actie. De keepers Jasper Cillessen, Kenneth Vermeer en Mickey van der Hart in actie.
Ajax trainde vrijdag voor het laatst op weg naar de wedstrijd tegen Vitesse. Ajax trainde vrijdag voor het laatst op weg naar de wedstrijd tegen Vitesse.
Frank de Boer nam ook actief deel aan de training. Frank de Boer nam ook actief deel aan de training.
Dennis Bergkamp, Hennie Spijkerman en Frank de Boer kijken geconcentreerd naar de laatste oefensessie. Dennis Bergkamp, Hennie Spijkerman en Frank de Boer kijken geconcentreerd naar de laatste oefensessie.
Jasper Cillessen keert zaterdagavond weer terug onder de lat na zijn afwezigheid tegen ASWH. Jasper Cillessen keert zaterdagavond weer terug onder de lat na zijn afwezigheid tegen ASWH.
Viktor Fischer werkt toe naar de wedstrijd tegen Vitesse. Viktor Fischer werkt toe naar de wedstrijd tegen Vitesse.