Menu
Strijdplan Ajax blijft nog geheim

Strijdplan Ajax blijft nog geheim

Met welke tactiek Ajax donderdagavond het veld opgaat voor het UEFA Cupduel met HSV blijft voor het grote publiek nog even geheim. Trainer Marco van Basten gaf tijdens de persconferentie in de HSH Nordbank Arena niet al te veel prijs over zijn strijdplan.

Marco van Basten liet tijdens de persconferentie zien een behoorlijk woordje Duits te spreken. Marco van Basten liet tijdens de persconferentie zien een behoorlijk woordje Duits te spreken.

Een dag na de persconferentie in de Amsterdam ArenA was er in Hamburg opnieuw gelegenheid voor het journaille om vragen te stellen aan Marco van Basten. Het grote verschil met een dag eerder was natuurlijk de aanwezigheid van Duitse journalisten. Zij waren vooral geïnteresseerd in de mening van Van Basten over HSV-trainer Martin Jol. ,,Vroeger een goede verdediger en nu een goede trainer”, complimenteerde Van Basten zijn Nederlandse collega.

De Ajacieden warmen zich op voor de avondtraining in het imposante stadion van HSV. De Ajacieden warmen zich op voor de avondtraining in het imposante stadion van HSV.

Ook was er nieuwsgierigheid naar wie de doelpunten voor Ajax gaat maken, nu Klaas Jan Huntelaar nog ontbreekt. ,,Natuurlijk gaan we Klaas missen”, aldus de coach, die alle vragen in zijn beste Duits beantwoordde. ,,Maar Luis Suarez vervangt hem op die positie goed. Het is mooi dat we die mogelijkheid hebben.”

Een andere Ajacied die voor gevaar moet zorgen is Miralem Sulejmani. ,,Het is jammer dat hij nog niet helemaal op en top is”, aldus Van Basten. ,,Hij is wel fit, heeft ook de afgelopen week goed getraind. Maar hij heeft nog maar één keer zestig minuten met ons meegedaan. Voor een wedstrijd tegen Hamburg is het beter als de voorbereiding perfect is.”

HSV won afgelopen weekend de derby tegen Werder Bremen met 2-1, mede dankzij een prachtige treffer van Ivica Olic. Hij schoot na een mooie actie met een prachtig afstandsschot raak. ,,Ik heb het doelpunt gezien”, zei Van Basten. ,,Olic is een goede voetballer. Hij is sterk en gevaarlijk. Om doelpunten zoals tegen Werder Bremen te voorkomen moeten we ervoor zorgen dat we hem niet te veel ruimte geven. We moeten hem kurz dekken.”

De HSH Nordbank Arena is donderdagavond helemaal uitverkocht. De HSH Nordbank Arena is donderdagavond helemaal uitverkocht.

Van Basten probeerde de favorietenrol niet bij HSV te leggen, al gaf hij wel aan dat het moeilijk is om tegenstanders met een veel ruimere begroting te verslaan. ,,Maar we gaan er alles aan doen om te winnen”, verzekerde hij. ,,En als dat niet lukt, en we houden na negentig minuten één punt over aan deze wedstrijd, ben ik ook tevreden.” De tactiek die Ajax gaat gebruiken hield hij nog even voor zich. ,,Er zijn meerdere mogelijkheden”, vertelde hij. ,,Natuurlijk hebben we ongeveer wel in ons hoofd hoe we gaan spelen, maar dat gaan we nu nog niet met jullie delen.”

De aanwezige pers mocht nog wel het eerste kwartier van de Ajax-training in de HSH Nordbank Arena zien, maar daarna ging de oefensessie achter gesloten deuren verder.