Menu
Striktere handhaving rookverbod

Striktere handhaving rookverbod

Ajax en Amsterdam ArenA gaan vanaf heden het rookverbod strikter handhaven. Bezoekers die toch blijven roken in het stadion, lopen het risico een sanctie opgelegd te krijgen.


Ajax en de Amsterdam ArenA volgen de wetgeving en stimuleren een rookvrije omgeving. Met ingang van 1 juli 2008 is de wetgeving op het gebied van het rookbeleid veranderd. Vanaf die datum zijn de sectoren horeca, kunst en cultuur en alle gebouwen of inrichtingen op het terrein van de sport rookvrij. Ajax en de ArenA onderschrijven en dragen dit besluit. Dat betekent dat sinds 1 juli 2008 het gehele terrein van de Amsterdam ArenA, bij alle sportevenementen, waaronder alle voetbalwedstrijden, rookvrij gebied is geworden. Dus ook als wordt gevoetbald met het dak open, mag er nergens worden gerookt. Het verbod geldt vanaf de ingangen van de Amsterdam ArenA.
Het rookbeleid in de Amsterdam ArenA is voor iedereen nieuw. Iedereen weet ook dat dit niet van de ene op de andere dag gerealiseerd kan worden. Ajax werkt er hard aan om het rookverbod te handhaven. Wij zijn ons ervan bewust dat er nog gerookt wordt in het stadion, maar dit is al veel minder dan bij het begin van het seizoen. We vragen uw begrip voor het feit dat het stadion niet van de ene op de andere dag rookvrij is.
Vanaf heden zullen Ajax en de Amsterdam ArenA strikter gaan handhaven en worden sancties opgelegd aan bezoekers die toch roken in het stadion. Deze sancties kunnen variëren van een wedstrijd schorsing tot het intrekken van de seizoenkaart.