Menu
Stroperig begin Ajax B1

Stroperig begin Ajax B1

,,Laten we hopen dat we gaan groeien in het toernooi”, zei Frank Peereboom. De trainer zag Ajax B1 moeizaam beginnen aan de ABM Amro Future Cup. Het werd in de openingswedstrijd 0-0 tegen het Ghanese Right to Dream. ,,Wij hebben te weinig laten zien, tegen een geduchte tegenstander overigens.”

Peereboom maakt zich overigens nog geen zorgen. ,,Het is vaker dit beeld met ons, voorgaande jaren ook”, zei de coach. ,,Op de één of andere manier beginnen we altijd moeizaam. Misschien toch de spanning. Het was wat onrustig.”

Opstartproblemen
Ajax B1 had dus de nodige opstartproblemen. De Ajacieden kwamen maar moeizaam in het ritme en creëerden de eerste helft slechts één goede kans. Anderson Lopez wist een panklare assists van Ché Nunnely niet op waarde te schatten.

Met aanvoerder Nunnely was de opvallendste Ajax-speler van de eerste helft meteen genoemd. De vleugelaanvaller flitste een aantal keer op rij langs zijn directe tegenstander. Clinton Antwi, de captain van Right to Dream, wist zich na die moeizame fase overigens te herstellen.

Vrije doortocht
Right to Dream was het gevaarlijkst in de eerste helft. Tiemoko Fofana had op slag van rust de score moeten openen, maar wist zijn vrije doortocht richting goalie Nigel Bouman niet te bekronen met een goal. Even daardoor haalde Ajax opgelucht adem toen een Afrikaanse goal werd afgekeurd.

Dat Peereboom niet tevreden was over het verloop van de wedstrijd, bleek wel uit het feit dat hij al vlot drie wissels doorvoerde. Daishwan Redan kwam direct na rust, en Deabeas Owusu Sekyere en Rayan el Azrak halverwege het tweede bedrijf. Het leek effect te sorteren, want Ajax kreeg meer grip en leek ook op voorsprong te komen. Jurgen Ekkelenkamp zag zijn afgemeten poging echter op de paal belanden.

Mooie opkomst bij de eerste dag van de ABN AMRO Future Cup
Mooie opkomst bij de eerste dag van de ABN AMRO Future Cup
Het lukte Ajax niet om meteen drie punten te pakken.
Het lukte Ajax niet om meteen drie punten te pakken.
Natuurlijk werd er gespeeld met rouwbanden.
Natuurlijk werd er gespeeld met rouwbanden.
Sjaak Swart zag voor de aftrap van de eerste wedstrijd een prachtig eerbetoon voor Johan Cruijff.
Sjaak Swart zag voor de aftrap van de eerste wedstrijd een prachtig eerbetoon voor Johan Cruijff.
0-0: een stroperig begin voor Ajax B1.
0-0: een stroperig begin voor Ajax B1.

In de slotfase golfde het spel op en neer. Right to Dream had een tijdje de overhand, maar de laatste minuten waren weer voor Ajax. Toch bleef een treffer uit.

Afrikaans team
Peereboom vond de tegenstander niet onverdienstelijk spelen. ,,Zij zijn technisch behoorlijk vaardig en fysiek goed op orde. Het is een echt Afrikaans team. Je ziet dat zij daarin heel gevaarlijk kunnen worden.”

Volgens de trainer lag het moeizame begin niet aan de entourage. Voor de wedstrijd volgde een indrukwekkend eerbetoon voor Johan Cruijff. ,,We hebben dat uitgebreid met elkaar besproken, gisteravond al. De jongens weten nu wel dat het de spanning van het toernooi is.”

Ajax B1: Bouman, Ter Heide, Hoogenhout, Bakker, Familia Castillo, Ekkelenkamp, Antonucci (41. El Azrak), Lang, Nunnely, Kaars (41. Owusu Sekyere), Lopez (31. Redan)