Menu

Stunt Club Brugge bij Milan

In de groep van Ajax heeft Club Brugge voor een daverende verrassing gezorgd door AC Milan te verslaan. De Belgische formatie deed dat nota bene ook nog in het stadion van de Italiaanse winnaar van de UEFA Champions League. Het werd 0-1, door een treffer van Mendoza.

Na ruim een half uur nam de ontmoeting een verrassende wending. Mendoza scoorde voor Club. De eenzame spits uit Peru deed dat uit een counter, fraai ingeleid door Clement. Uit een moeilijke hoek voor doelman Dida maakte Mendoza het prachtig met buitenkant-links af.

Het was pas de tweede keer dat de Belgen in de buurt van het vijandelijke doel kwamen. De eerste dreigende aanval werd afgerond met een schot van De Cock, wel verwerkt door Dida. Verder beperkte Club Brugge zich, als verwacht, tot verdedigen. De initiatieven werden overgelaten aan de titelverdediger uit Italiƫ.

Voor het doel van routinier Verlinden stond een haag van tenminste vijf man. Mede door enkele acties van Seedorf, tijdig hersteld van een griepaanval, waren er toch kansjes voor de thuisclub. Al in de openingfase schoot Inzaghi raak, nadat hij een verdwaalde bal van Seedorf voor de voeten kreeg. De treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het optreden van Brugge mocht opvallend worden genoemd. Vooral omdat de Belgen begonnen zonder hun doorgaans beste man, de niet geheel fitte Verheyen. Hij viel nog wel in. Veel optimisme was er aanvankelijk niet. In de voorgaande zeven uitwedstrijden op Europees niveau was niet een keer winst geboekt. De laatste ging verloren bij Ajax, dat zegevierde door treffers van de Belg Sonck.

In het tweede deel nam de druk van Milan toe. Riante mogelijkheden, met name voor Shevchenko en Inzaghi. Beide topschutters misten van dichtbij. Daarnaast redde doelman Verlinden twee keer bekwaam bij een inzet van Pirlo.

Om in elk geval te redden wat er te redden viel zette de Italiaanse coach Ancelotti ook nog Tomasson in. De voormalig topschutter van Feyenoord, doorgaans veroordeeld tot een rol op de bank, slaagde er ook niet in de gelijkmaker te forceren.

Bron: ANP