Menu
Stuur een kaartje naar Maxwell en/of Mauro Rosales

Stuur een kaartje naar Maxwell en/of Mauro Rosales

In de afgelopen maanden hebben twee Ajacieden zich ernstig geblesseerd. Jullie stellen veel vragen over deze blessures en hoe het met ze gaat. Hierbij een update.

Maxwell

Maxwell heeft in de halve finale van het Amstel Cup duel tegen Willem II een ernstige knieblessure opgelopen. De Braziliaan kwam ongelukkig terecht nadat hij over een tegenstander heen sprong. Daarbij scheurde de voorste kruisband van zijn rechterknie af. Hij is eind mei succesvol geopereerd in São Paulo en laat vanuit Brazilië weten dat het goed gaat met het herstel. Hij kan al weer lopen.
Naar verwachting zal hij zich in september weer melden in Amsterdam, want dan zit de eerste periode van zijn herstel er op.

Mauro Rosales

Mauro Rosales heeft in de thuiswedstrijd tegen Willem II op 7 april één van de banden van zijn rechterenkel beschadigd. Vanuit Argentinië laat Mauro Rosales weten dat het goed met hem gaat. De aanvaller is geopereerd aan zijn enkel en mag sinds kort oefeningen doen die zijn enkel weer op krachten moeten brengen. ,,Ik wil iedereen laten weten dat ik niet kan wachten om weer aan de slag te gaan bij Ajax", vertelde Rosales.

De eerste weken na de operatie kon de Ajacied niet veel doen. ,,Ik mocht mijn enkel niet belasten dus ik heb alleen wat krachttraining voor de bovenkant van mijn lichaam kunnen doen.

Toen Rosales in Argentinië was voor zijn operatie, raakte zijn teamgenoot Maxwell in Nederland zwaar geblesseerd. ,,Ik heb hier gezien op de televisie dat Maxwell geblesseerd raakte. Verschrikkelijk. Als ik eraan denk wat hem is gebeurd en wat hem te wachten staat, stelt mijn blessure niet zoveel voor. We bellen elkaar af en toe en sturen elkaar berichtjes, ik hoop echt dat hij voorspoedig herstelt."

Naar verwachting zal Mauro Rosales zich begin juli weer melden in Amsterdam.

Wil jij Maxwell en/of Mauro Rosales sterkte wensen de komende tijd?

Dit kan door een kaartje te sturen naar:

Ajax Kids Club
T.a.v. (naam speler)
Postbus 12044
1100 AA Amsterdam

of stuur een e-mail naar kidsclub@ajax.nl.