Menu
Suarez bewijst zijn waarde

Suarez bewijst zijn waarde

Luis Suarez vertolkte een hoofdrol in het competitietreffen met Willem II. De Uruguayaanse Ajacied loodste zijn ploeg met drie treffers hoogstpersoonlijk richting veilige haven: 4-1.

Zo vlak voor PSV - Ajax hebben de Eindhovenaren vier punten voorsprong. De Ajacieden van trainer Adrie Koster kunnen het verschil woensdag terugbrengen tot een schamel punt. ,,We hebben de competitie vandaag weer spannend kunnen maken’’, sprak Koster kort na de gewonnen wedstrijd tegen Willem II. ,,Woensdag wordt het zeker een leuke wedstrijd.’’

Koster is geen man van grootse euforie. De Zeeuw wees in de persconferentie dan ook fijntjes op de tekortkomingen binnen zijn ploeg. Met een ruime zege was het resultaat in elk geval prima. De uitvoering liet te wensen over, zo stelde Koster kritisch vast. Met de inschuivende John Heitinga kregen de Amsterdammers pas vrij laat de gewenste grip op het middenveld.

De openingstreffer van Frank Demouge was illustratief voor de moeite die de Ajacieden in de beginfase hadden met de opportunistisch begonnen gasten. Klaas Jan Huntelaar repareerde de schade door uit een corner koppend toe te slaan: 1-1. De spits maakte in de uitverkochte ArenA zijn 27ste competitietreffer.

,,Op rechts lagen de mogelijkheden, onder meer door de voorzetten van Bruno Silva’’, vervolgde Koster zijn wedstrijdanalyse. ,,Gelukkig viel de 2-1 op een prima moment.’’ De aanval die aan de tweede Amsterdamse treffer vooraf ging, was er een om in te lijsten. Silva bracht de bal in de zestien, waarna de bal na contacten van onder meer Huntelaar en Kenneth Perez voor de voeten belandde van Suarez. De Uruguyaanse balvirtuoos bedacht zich geen moment en passeerde invaller-doelman Kenneth Vermeer met een goed geplaatste knal. De van Ajax gehuurde doelman verving halverwege de eerste helft Maikel Aerts. De eerste keus liep een zware enkelblessure op.

De treffer bleek de aanzet tot een fraai drieluik. Suarez ‘schilderde’ nog twee treffers op het gras van de Amsterdam ArenA. In een periode waarin Ajax iets van gas leek terug te nemen, bleef de aanvaller meerdere Tilburgers tegelijk bezighouden. Suarez was zondag het immer spitse speerpunt van de Ajax-aanval. De gasten uit Tilburg hadden geen antwoord op het doelpuntinstinct van de Zuid-Amerikaan, die zijn ploeg liet uitlopen naar 4-1.

,,Toch was ons spel in de tweede helft slecht’’, beoordeelde Koster de teamprestatie. ,,We waren onder meer slordig bij balverlies en de opbouw van achteruit was niet goed. Bij de 3-1 weet je dat de wedstrijd is gespeeld. Toch zat ik niet rustig op de bank. Bij aansluitingstreffer van Willem II was het alsnog billenknijpen geweest. We speelden paniekerig. Het was alsof niemand de bal wilde hebben. Pas na de 4-1 zat ik rustig.’’

Ajax voegde drie punten aan het totaal toe, maar liep ook schade op. Gabri dreigt de naderende topper tegen PSV te gaan missen. De Catalaan viel binnen het kwartier uit met een hamstringblessure. Ook Siem de Jong haalde het einde van de wedstrijd niet. De middenvelder heeft liesklachten. ,,Met Siem moeten we het aankijken voor woensdag’’, besloot Koster, die eigenlijk al niet meer rekent op een snelle inzetbaarheid van Gabri.

Houd Ajax TV in de gaten voor reacties na Ajax - Willem II.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>