Menu
Suarez boekt eerste zege op WK

Suarez boekt eerste zege op WK

Luis Suarez heeft woensdagavond met Uruguay de eerste overwinning op het WK behaald. Na de 0-0 tegen Frankrijk van afgelopen vrijdag eindigde de tweede groepswedstrijd tegen Zuid-Afrika in een 3-0 zege voor het geboorteland van de aanvoerder van Ajax.

Zonder de geschorste Ajacied Nicolas Lodeiro, maar met Luis Suarez in de basisopstelling kwam Uruguay halverwege de eerste helft op voorsprong. Diego Forlan opende in de 24e minuut de score in Pretoria.

In de tweede helft kreeg gastland Zuid-Afrika, met de ex-Ajacieden Steven Pienaar en Aaron Mokoena binnen de lijnen, nog twee tegengoals te verwerken. Een kwartier voor tijd beging keeper Khune binnen het strafschopgebied een overtreding op Suarez, waarna de Zwitserse scheidsrechter Busacca naar de stip wees. Sterspeler Forlan verzilverde de penalty en tekende daarmee zijn tweede WK-goal van de avond aan. Ook aan de strafschop zelf zat een bescheiden Ajax-tintje aangezien invalkeeper Moeneeb Josephs begin 2004 - als keeper van Ajax Cape Town - stage liep bij Ajax.

In de extra tijd had Suarez opnieuw een aandeel in een doelpunt. Bij de 3-0 verzorgde de nummer 9 van Uruguay de voorzet op Álvaro Pereira die de bal dankbaar binnenknikte.

Dinsdag 22 juni speelt Uruguay de laatste groepswedstrijd tegen Mexico. Met vier punten uit twee duels hebben Suarez en Lodeiro, die er tegen de Mexicanen weer bij kan zijn, een goed uitzicht op een vervolg op het WK.

Tekst: Ajax.nl
Foto: ProShots/Stanley Gontha