Menu
Suarez en Alderweireld gehuldigd

Suarez en Alderweireld gehuldigd

Luis Suarez en Toby Alderweireld zijn na Ajax - Heracles Almelo uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar en Talent van het Jaar. Zij ontvingen de bijbehorende trofeeën uit handen van Ajax-trainer Martin Jol en Daniël Dekker, de voorzitter van de Supportersvereniging Ajax.

Luis Suarez is door de leden van de Supportersvereniging van Ajax voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar. Na de wedstrijd tegen Heracles Almelo kreeg de Uruguayaanse speler uit handen van Daniël Dekker, de voorzitter van de SVA, de Rinus Michels Trofee overhandigd. De aanvoerder van de Amsterdamse formatie werd vorig seizoen ook al gekozen tot Ajacied van het Jaar. Ook dit jaargang is de Uruguayaanse speler zeer belangrijk – en niet te vergeten ook doeltreffend – voor Ajax. Suarez scoorde tot nu toe 33 keer in de competitie, zes keer in de KNVB beker en zes keer in de Europa League.

Martin Jol overhandigde de prestigieuze Marco van Basten Trofee aan Toby Alderweireld, die werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Alderweireld ontpopte zich dit seizoen tot een vaste en belangrijke kracht in het Ajax-elftal. De verdediger vormt samen met landgenoot Jan Vertonghen hét centrale duo achterin. De goede communicatie en het prima samenspel zorgden ervoor dat Ajax dit seizoen tot nu toe slechts negentien tegentreffers incasseerde.

Alderweireld debuteerde voor het Belgisch elftal tijdens de Kirin Cup in mei vorig jaar. Ondanks dat de Rode Duivels het driehoekstoernooi in Japan niet wonnen, was het voor de jonge verdediger een goede kennismaking met het nationale elftal. Op 22 juni 2009, de dag van de eerste training dit seizoen, verlengde de talentvolle speler zijn contract tot medio 2014.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Gerard van Hees/Ajax.nl

Toby Alderweireld is door de technische staf gekozen tot Talent van het Jaar. Toby Alderweireld is door de technische staf gekozen tot Talent van het Jaar.