Menu
Suarez en Lodeiro op voor brons

Suarez en Lodeiro op voor brons

Voor Luis Suarez en Nicolas Lodeiro komt er zaterdagavond een einde aan het seizoen 2009-2010. De aanvoerder van Ajax speelt dan met Uruguay zijn laatste wedstrijd op het WK 2010 en mag dan kort genieten van enkele vrije dagen, want op 21 juli worden de laatste WK-gangers weer bij Ajax verwacht.

Het toernooi was zeer succesvol voor Uruguay, dat zich in juni ten koste van Costa Rica als allerlaatste land plaatste voor het WK in Zuid-Afrika. En ook Luis Suarez deed van zich spreken. Meer dan eens was een doelpunt van hem beslissend in een wedstrijd. Met drie doelpunten in vijf wedstrijden, heeft de Ajacied een prima gemiddelde, maar zal hij wel een wonder moeten verrichten om de gouden schoen te winnen. David Villa van Spanje en Wesley Sneijder staan immers al op vijf doelpunten en voeren de topscorerslijst aan.

Het laatste WK-duel voor Suarez, die zijn land met een bizarre handsbal behoedde voor uitschakeling in de kwartfinale, daarvoor de rode kaart kreeg en dus was geschorst tegen Nederland, is zaterdagavond tegen Duitsland. Inzet is de bronzen medaille. Of Nicolas Lodeiro in actie kan komen is maar zeer de vraag; hij ontbrak tegen Nederland wegens een blessure.

In de Castrol index op de website van de FIFA, waarin de spelers cijfers krijgen, staat Luis Suarez op een tiende plaats. Dat klassement wordt overigens aangevoerd door vier (!) Spanjaarden; oud-Ajacied Wesley Sneijder staat daarin op een zevende plaats.

Na de troostfinale is het seizoen voor de mannen voorbij. Eindelijk, zou je bijna zeggen na het zien van de indrukwekkende cijfers voor vooral de spits. Suarez speelde bij Ajax alleen al 47 officiële wedstrijden waarin hij 46 keer scoorden; 33 competitieduels (35 goals), vijf bekerwedstrijden (5 goals), en negen Europese duels (6 goals). Tel daar nog een handvol vriendschappelijke duels bij op en de vijftien interlands en het mag duidelijk zijn dat hij wel even moet uitblazen.

Foto en tekst: Ajax.nl