Menu
Suarez en Van der Wiel gehuldigd

Suarez en Van der Wiel gehuldigd

Luis Suarez en Gregory van der Wiel zijn voor de wedstrijd Ajax - FC Twente uitgeroepen tot respectievelijk Ajacied van het Jaar en Talent van het Jaar. Zij ontvingen de bijbehorende trofeeën uit handen van Danny Blind.

Suarez hield het hele seizoen de gemoederen van voetbalminnend Nederland bezig. Soms om zijn strapatsen in het veld en de negen gele kaarten die hij daarmee cadeau kreeg: de reden ook dat hij de wedstrijd tegen FC Twente moest missen. Maar veel vaker om zijn ongelofelijke klasse. De Uruguayaan maakte dit seizoen 22 doelpunten in de Eredivisie, een in het toernooi om de KNVB Beker en vijf in de UEFA Cup. Tel daar een flink aantal assists bij op en het is duidelijk dat Suarez een van de belangrijkste pilaren is binnen de selectie van Ajax. Reden genoeg voor de lezers van de website van Supportersvereniging Ajax (www.ajaxlife.nl) om massaal op Suarez te stemmen in de Ajacied van het Jaar-verkiezing.

Gregory van der Wiel is uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Gregory van der Wiel is uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Voor Gregory van der Wiel betekende het seizoen 2008-2009 zijn definitieve doorbraak. De jonge voetballer knokte zich na een jaar van blessureleed in de basis van het eerste elftal. Niet in het centrum van de verdediging, zijn eigenlijke positie, maar als rechtsback. Zijn verdedigende kwaliteiten in combinatie met een gezonde Amsterdamse drang naar voren vielen ook bondscoach Bert van Marwijk op. Van der Wiel maakte in februari zijn debuut in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Tunesië en speelde daarna ook de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Schotland en Macedonië.