Menu
Suarez haalt 12.000 euro voor Haïti op

Suarez haalt 12.000 euro voor Haïti op

De shirtveiling die Luis Suarez onlangs op internet organiseerde heeft ruim 12.000 euro opgebracht. De aanvoerder van Ajax stelde op eigen initiatief tien wedstrijdshirts beschikbaar voor de slachtoffers in Haïti. Maandag overhandigde Suarez het shirt persoonlijk aan de hoogste bieder.

Als Luis Suarez deze week boodschappen doet, komt hij wellicht een bekende tegen. Tenminste, na maandag zou hij Pascal Brugmans kunnen herkennen. De 21-jarige supermarktmedewerker uit Amsterdam bood eind januari het hoogste bedrag op een van de tien gesigneerde shirts, die Suarez ter veiling voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti had aangeboden. ,,Hij komt geregeld in de supermarkt waar ik werk, dus ik heb hem wel vaker gezien”, sprak de seizoenskaarthouder uit vak 423 met een glimlach, vlak voordat hij de Uruguyaan na afloop van de training persoonlijk ontmoette.

Rond het middaguur kwamen supermarktmedewerker en klant, of beter gezegd: de hoogste bieder en Suarez, elkaar in het spelershome van Ajax tegen. De aanvoerder van Ajax overhandigde overhandigde het thuisshirt, waarop Brugmans 1693,93 euro bood. Daarnaast gaf de Uruguyaan ook een uitshirt aan de Amsterdammer, omdat hij ook op een van de andere veilingdagen de hoogste bieder bleek.

,,Aanvankelijk wilde ik alleen maar meebieden om de veiling een beetje aan te jagen”, bekende de Ajax-fan aan de rand van het trainingsveld. ,,Zo deed ik dat ook bij de veiling van de Eredivisie. Daar heb ik nog meegeboden op het shirt van Eyong Enoh, maar toen was ik niet de hoogste bieder. Toen Suarez vervolgens zelf een veiling begon, heb ik opnieuw meegedaan. Bij het thuisshirt (uiteindelijk het hoogste bod van de veiling, red.) heb ik zelfs in de laatste minuut nog een kick gegeven. Bij het uitshirt bleek mijn bod in de ochtend al voldoende.”

De overige acht shirts die tijdens de vijfdaagse veiling werden aangeboden hebben samen met het uit- en thuisshirt van de seizoenkaarthouder uit vak 423 ruim 12.000 euro opgeleverd. ,,Natuurlijk is het leuk om zo’n uniek shirt van de beste speler van Ajax te hebben, maar het is ook fijn dat we hier de slachtoffers in Haïti een beetje mee kunnen helpen. Bij elkaar zijn miljoenen mensen op wat voor manier dan ook door de ramp getroffen.”

Ajax TV volgde Pascal Brugmans tijdens zijn bezoek. De beelden zie je later op Ajax' clubkanaal.

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl

Suarez signeerde zijn shirt met een speciale Haïti-boodschap. Suarez signeerde zijn shirt met een speciale Haïti-boodschap.
Brugmans bleek ook de hoogste bieder op één van de vijf uitshirts. Brugmans bleek ook de hoogste bieder op één van de vijf uitshirts.