Menu
Suarez populair in Liverpool

Suarez populair in Liverpool

Liverpool is de stad van Liverpool FC, Everton en The Beatles. Voor Ajax-fans is het ook de stad waar een aantal populaire ex-Ajacieden tegenwoordig spelen. John Heitinga heeft Goodison Park als thuishaven, terwijl Luis Suarez tot populairste spelers op Anfield behoort. Ajax A1 ondervond dinsdagavond tijdens de Merseyside-derby hoe populair Suarez in Liverpool is.

Met twee assists zorgde Suarez er dinsdagavond voor dat Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard zijn 400ste duel in de Premier League met een hattrick kon bekronen. Het gulle gebaar van de 25-jarige Uruguyaan werd door de fanatieke fans op The Kop gewaardeerd. Samen met Gerrard en Liverpool-manager Kenny Dalglish werd Suarez het meest toegezongen tijdens de wedstrijd. De spelers en staf van Ajax A1 zaten er met hun neus bovenop. Op uitnodiging van Liverpool woonden ze aan de vooravond van hun eigen wedstrijd in de NextGen Series de stadsderby van Liverpool bij.

Ook in de grote fanshop van LFC duikt de nummer van Liverpool overal op. Suarez is er van masker tot koffiemok en van sjaal tot telefoonhoesje te verkrijgen. Ook aan de buitenkant van Anfield prijken twee immense afbeeldingen van de man die tussen 2007 en 2011 159 officiƫle duels voor Ajax speelde. In totaal kwam hij in Amsterdam tot 111 goals. Bij Liverpool staat de teller na ruim een jaar op 10 doelpunten in de Premier League.

Woensdagavond staan de A-junioren van Ajax en Liverpool vanaf 20:00 uur (Nederlandse tijd) tegenover elkaar in de halve finale van de NextGen Series. Op 20 kilometer afstand van Liverpool vormt het St Helens new Langtree Stadium het decor van de strijd om een finaleplaats. Het gloednieuwe rugbystadion biedt plaats aan 18.000 toeschouwers en die zullen er naar verwachting ook bijna allemaal zijn. Wellicht is Suarez ook een van de belangstellenden in St Helens. Donderdag heeft hij in ieder geval een afspraak met Ajax TV. In een interview met het officiƫle clubkanaal van Ajax zal Suarez laten weten hoe het met hem gaat in Liverpool.

Volg Ajax A1 in Liverpool via Ajax.nl, Ajax TV en Twitter @AFCAjax.

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Een levensgrote kartonnen pop van Suarez staat bij de ingang van de Liverpool Fanshop. Een levensgrote kartonnen pop van Suarez staat bij de ingang van de Liverpool Fanshop.
Luis Suarez is een van de populairste spelers van Liverpool. Luis Suarez is een van de populairste spelers van Liverpool.
Ajax A1 was dinsdagavond op Anfield bij Liverpool - Everton. Ajax A1 was dinsdagavond op Anfield bij Liverpool - Everton.