Menu
Suarez schiet Uruguay naar kwartfinale

Suarez schiet Uruguay naar kwartfinale

Luis Suarez en Nicolas Lodeiro hebben zich zaterdag met Uruguay voor de kwartfinale van het WK geplaatst. In Porth Elizabeth won Uruguay in de achtste finale met 2-1 van Zuid-Korea. Ajax-aanvoerder Suarez was met twee doelpunten de grote man.

Met een ferme sprong over de reclameborden vierde man of the match Luis Suarez tien minuten voor tijd uitbundig de winnende treffer van Uruguay. Zowel het moment als de schoonheid van de goal zorgde voor een vreugde-explosie bij de maker van het doelpunt. Met een fraaie krul schoot Suarez de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek achter de Zuid-Koreaanse keeper. Het was alweer de derde treffer van de Ajax-spits op dit WK en bracht Uruguay bovendien voor het eerst sinds 1970 weer een plaats bij de laatste acht op het WK.

Suarez was zaterdagmiddag de grote man in het regenachtige Porth Elizabeth. In de achtste minuut was hij ook al trefzeker. Met behulp van de keeper van de tegenpartij – die een voorzet van Diego Forlan niet goed verwerkte – kreeg Suarez de kans om de bal binnen te schieten. Op knappe wijze bracht hij Uruguay daarmee op een snelle voorsprong: 1-0.

Halverwege de tweede helft kwam Zuid-Korea, dat gaandeweg meer kansen kreeg, op gelijke hoogte. Chung Yung Lee zorgde ervoor dat de vroege goal van Suarez geneutraliseerd werd.

Toch hoefde Uruguay - met invaller Nicolas Lodeiro het laatste kwartier binnen de lijnen - maar kort tegen een gelijke stand aan te kijken. Opnieuw was het de aanvoerder en topscorer van Ajax die tien minuten voor tijd alle aandacht opeiste. Op sublieme wijze schoot hij de bal met rechts binnen: 2-1. Nog één keer dook Korea daarna gevaarlijk voor het doel van Uruguay op. Dung-Gook Lee zag zijn inzet bijna tot doelpunt gepromoveerd, maar aanvoerder Lugano bracht redding op de doellijn.

Vrijdagavond treffen Suarez en Lodeiro met Uruguay de winnaar van Ghana – Verenigde Staten in de kwartfinale van het WK.

Tekst: Ajax.nl
Foto: ProShots