Menu
Suarez vloert Turkije

Suarez vloert Turkije

Ajacied Luis Suarez vervulde zondagavond een belangrijke rol bij Uruguay dat met 2-3 won van EK-deelnemer Turkije door twee keer te scoren. Bruno Silva was als invaller van de partij.

Begin volgende maand staan er twee kwalificatieduels voor de Zuid-Amerikanen op het programma en nu wordt in Europa een trainingskamp belegd. Luis Suarez was opgenomen in het basiselftal van Uruguay dat oefende tegen Turkije, Bruno Silva mocht in de 68ste minuut zijn entree maken. De rechtsback is nog niet zeker van een plaatsje in de selectie voor de belangrijke duels; hij moet in deze oefenstage de bondscoach overtuigen dat hij er ook bij hoort.

In Bochum zette Luis Suarez Uruguay na een half uur spelen naast Turkije dat in de 13de minuut op 1-0 was gekomen, door een strafschop te verzilveren die was verkregen toen de Turkse keeper hem onderuit haalde. In de tweede helft kwam Turkije weer op voorsprong, maar wederom zette Suarez zijn land op gelijke hoogte. Vijf minuten voor tijd werd de Ajacied wederom gevloerd in het strafschopgebied. Roderiquez velde van elf meter het vonnis over de Turkse EK-deelnemer, 2-3.

Woensdag oefent Uruguay tegen Noorwegen.