Menu
Suarez: 'Zal niet juichen als ik scoor'

Suarez: 'Zal niet juichen als ik scoor'

Alle ogen waren dinsdagavond op Luis Suarez gericht. De voormalig aanvoerder van Ajax meldde zich met zijn nieuwe club FC Barcelona in de Amsterdam ArenA voor de training en persconferentie. Aan de vooravond van zijn Champions League-debuut voor Barcelona keek hij zijn ogen uit in het stadion waar hij met Ajax tussen 2007 en 2011 een aantal mooie jaren beleefde.

Het respect voor Ajax en de stad Amsterdam is nog altijd groot. Een kleine vier jaar na zijn vertrek uit Nederland spreekt hij nog altijd mooie woorden over de club waar hij tussen FC Groningen en Liverpool speelde. ,,Ik heb een speciale band met Amsterdam. Het doet me goed om weer even terug te zijn. Ik heb hier heel veel geleerd en de mensen zijn altijd ontzettend aardig voor me geweest. In het huidige elftal van Ajax speelt niemand meer uit mijn tijd. Alleen Frank de Boer en enkele leden van de staf ken ik nog.”

In de perskamer van de ArenA kwamen dinsdagavond veel dingen samen. Dankzij alle blauwgekleurde UEFA-uitingen ademde het stadion van Ajax in alles Champions League uit. Na een jarenlange afwezigheid is zijn rentree op het hoogste Europese podium aanstaande. ,,Het was voor mij als Zuid-Amerikaan altijd een droom om in de Champions League te spelen. Dankzij Ajax werd die droom werkelijkheid.”

Suarez: ,,Als de mogelijkheid er is, wil ik in de toekomst zeker nog voor Ajax voetballen.” Suarez: ,,Als de mogelijkheid er is, wil ik in de toekomst zeker nog voor Ajax voetballen.”

Sinds zijn CL-debuut in 2010 staat de teller voor Suarez ‘pas’ op vijf wedstrijden in de Champions League. Tijdens zijn jaren bij Liverpool kwam de Engelse club niet op het hoogste Europese podium in actie. En tijdens de eerste twee CL-wedstrijden van zijn nieuwe club Barça zat hij nog een schorsing uit vanwege het bijtincident tijdens het WK. Over die donkere maanden zei hij: ,,Het is een moeilijke periode geweest. Gelukkig heb ik die inmiddels achter me kunnen laten. Het behoort tot het verleden. Ik ben blij dat ik weer kan spelen en ik voel me goed.”

Tijdens zijn eerste twee duels voor Barcelona kwam Suarez nog niet tot scoren voor zijn nieuwe werkgever. Sterker nog; Barcelona verloor zowel van Real Madrid (3-1) als Celta de Vigo (0-1). De laatste zege behaalde Barça vorige maand in de thuiswedstrijd tegen Ajax (4-0). ,,Het is natuurlijk niet leuk om met twee nederlagen te beginnen. Het moet duidelijk beter. We gaan er morgen tegen Ajax alles aan doen om dat te bewerkstelligen.” En wat als hij zijn eerste goal in het shirt van Barcelona uitgerekend in de ArenA tegen Ajax maakt? ,,Ik heb veel respect voor Ajax. Daarom zal ik morgenavond niet juichen als ik scoor.”

Uiteraard werd Suarez ook gevraagd naar een eventuele terugkeer bij Ajax. Met name ook omdat hij daar eerder al eens in een interview een toespeling op maakte. ,,Ik ben Ajax dankbaar voor de mooie tijd die ik hier heb gehad. Als de mogelijkheid er is, wil ik in de toekomst zeker nog voor Ajax voetballen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Luis Suarez arriveert bij de Amsterdam ArenA. Luis Suarez arriveert bij de Amsterdam ArenA.
Luis Suarez is weer even terug in Amsterdam. Luis Suarez is weer even terug in Amsterdam.
,,Als ik morgen scoor zal ik niet juichen." ,,Als ik morgen scoor zal ik niet juichen."
Luis Suarez heeft vijf CL-duels voor Ajax gespeeld. Uitgerekend tegen Ajax kan hij zijn eerste CL-wedstrijd voor Barcelona spelen. Luis Suarez heeft vijf CL-duels voor Ajax gespeeld. Uitgerekend tegen Ajax kan hij zijn eerste CL-wedstrijd voor Barcelona spelen.