Menu
Succes en plezier voor Ajax-Only Friends op toernooi in Wenen

Succes en plezier voor Ajax-Only Friends op toernooi in Wenen

De voetballers van Ajax-Only Friends waren dit weekend met 3 teams uitgenodigd op het internationale voetbaltoernooi van Rapid Wien in Oostenrijk. Het evenement voor voetballers met een beperking werd zowel op sportief als sociaal vlak een groot succes voor de Ajacieden.

35 voetballers en begeleiding verzamelden zich vrijdagochtend om 05.00 uur op Schiphol voor de vlucht naar Wenen. Naast Ajax en gastheer Rapid Wien waren ook Torino, Southampton, Club Brugge, Austria Wien, Hansa Rostock, Bayer 04 Leverkusen en het nationale elftal van Ierland aanwezig bij deze 2e editie.

De Ajax-Only Friends gingen met het selectieteam de strijd aan om de 'Champions Cup'. De 2 andere teams van Ajax-Only Friends speelden mee in de poule van de 'Euro Cup'.

Van Amsterdam naar Wenen!
Van Amsterdam naar Wenen!
Mooie omstandigheden voor een pot voetbal!
Mooie omstandigheden voor een pot voetbal!
Winners!
Winners!

Ajax-Only Friends op dreef
De openingswedstrijd tegen Rapid Wien ging net verloren, maar daarna kwam het selectieteam op stoom. Na goede zeges op Club Brugge en Hansa Rostock werd Southampton in de troostfinale met 6-2 verslagen. De Ajax-Only Friends eindigden op een keurige 3e plaats.

In de poule van niet-selectieteams deden de voetballers van Ajax-Only Friends het nog beter. Zij wonnen alle poulewedstrijden, bereikten de finale en wonnen met 5-0 van Southampton. De spelers betraden als winnaars het podium en hielden de beker omhoog.

Zondagavond vliegt de gehele selectie, inclusief een schat aan ervaringen rijker, weer terug naar Nederland. Zij mogen de komende week weer aan de bak op het mooie Friendship Sports Centre in Amsterdam.

Lees ook: Mooie Ajax More Than Friends day bij Only Friends
Lees ook:
Voetballers Only Friends spelen vanaf komend seizoen in Ajax-tenue

Tekst en beeld: Ajax.nl