Menu
Succes voor Oranje onder 19 en Vurnon Anita bij onder 17

Succes voor Oranje onder 19 en Vurnon Anita bij onder 17

Niet alleen de senioren-landenteams komen deze dagen in actie. Ook diverse jeugdteams nemen het op tegen andere naties. Dinsdagavond trof Oranje onder 19 jaar de leeftijdsgenoten van Zweden. Ajax A-junioren Donovan Slijngard, Marijn Sterk en John Goossens kwamen voor het met 3-1 winnende Oranje in actie. In Portugal werd Ajacied Vurnon Anita uitgeroepen tot beste speler van het toernooi voor spelers onder 17 jaar waar het jeugdige Oranje aan deelnam.

Slijngard was de enige Ajacied in de basis van Oranje onder 19, dat furieus van start ging tegen Zweden. Binnen het kwartier had formatie van bondscoach Cor Pot een 2-0 voorsprong genomen en die stand stond ook bij rust op het bord. Na rust kwam Marijn Sterk in het veld voor Slijngard. De linksback van Ajax A1 was later bij de groep gehaald vanwege diverse afzeggingen, onder andere van Jeffrey Sarpong.
In de 72ste minuut kwam ook John Goossens nog binnen de lijnen. Hij zag van dichtbij Spartaan Marvin Eemnes de stand naar 3-0 tillen. Zweden scoorde nog wel de zogenaamde eretreffer.

Vurnon Anita
Ajacied Vurnon Anita kwam met het team van Oranje onder 17 jaar in actie en speelde om de Algarve Cup in Portugal. Het team kwam niet al te best uit de verf, maar Anita werd wel tot beste speler van het toernooi uitgeroepen.
Het laatste duel van het evenement verloor Oranje, waarbij ook de Ajacieden Christian Supusepa en Frank Olijve in actie kwamen, van Ierland met 1-0. Eerder had Oranje onder 17 gelijkgespeeld tegen Portugal en Frankrijk.