Menu
Succesvolle aftrap BeNe League

Succesvolle aftrap BeNe League

De BeNe League is dinsdag succesvol afgetrapt. In het stadion van KV Mechelen werden de zestien clubs die uitkomen in de hoogste afdeling van het Nederlandse en Belgische vrouwenvoetbal gepresenteerd aan de pers. De middag werd afgesloten met de BeNe Supercup tussen ADO Den Haag en Standard Luik. Dat duel leverde een 1-0 zege voor de Belgen op.

Acht Nederlandse en acht Belgische clubs verzamelden zich dinsdag in het stadion van KV Mechelen voor de officiële presentatie van de BeNe League. De teams werden op de gevoelige plaat gelegd voor de team- en portretfoto’s en na afloop kreeg de media de mogelijkheid om de trainer en een speelster van iedere club te interviewen. Ajax-speelsters Anouk Hoogendijk en Daphne Koster vergezelden Ed Engelkes bij de interviews.

Na de officiële presentatie van alle elftallen op het veld, maakte iedereen zich op voor de BeNe League Supercup tussen de kampioen van Nederland en de kampioen van België. ADO Den Haag en Standard Luik gaven hiermee de officiële aftrap van het nieuwe seizoen. De Belgen legden dankzij een 1-0 zege beslag op de eerste voetbalprijs.

De acht teams die Nederland vertegenwoordigen in de BeNe League zijn: Ajax, ADO Den Haag, PSV/FC Eindhoven, FC Twente, PEC Zwolle, FC Utrecht, sc Heerenveen en Telstar. De Belgische clubs die in actie komen zijn: RSC Anderlecht, Club Brugge, Standard Fémina de Liège, Oud-Heverlee Leuven, SV Zulte-Waregem, K. Lierse SK, ST-Truidens VV en K. Beerschot AC.

De acht Nederlandse clubs spelen tot 22 december in de onderlinge competitie de ‘BeNe League Orange’. De Belgische clubs komen uit in de ‘BeNe League Red’. Na de winterstop gaan de eerste vier van beide nationale competities verder onder de naam Women’s BeNe League A, terwijl de laatste vier de competitie vervolgen in de Women’s BeNe League B.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots