Menu
Succesvolle avond internationals Ajax

Succesvolle avond internationals Ajax

Het Nederlands elftal heeft zich vanavond geplaatst voor het WK 2014 dankzij een 0-2-zege op Andorra. Kenneth Vermeer zat de hele wedstrijd op de bank, maar de Ajax-keeper zal ongetwijfeld blij zijn dat het WK-ticket definitief binnen is. Ook veel andere Ajacieden kenden een succesvolle dag met hun nationale team. Kolbeinn Sigthórsson bijvoorbeeld was trefzeker voor IJsland.

Nederland is met 22 punten uit acht wedstrijden zeker van kwalificatie voor het WK in Brazilië. De 2-0-zege gecombineerd van de nederlaag van Roemenië tegen Turkije, betekent dat Oranje niet meer bij te halen is in groep D.

Kolbeinn Sigthórsson bewees maar weer eens zijn waarde voor IJsland. De Ajax-spits maakte in de thuiswedstrijd tegen Albanië vlak na rust de 2-1, wat ook de eindstand van de wedstrijd was. Vrijdag scoorde hij ook al tegen Zwitserland. IJsland staat tweede in groep E met vijf punten achterstand op de Zwitsers en één punt voorsprong op Slovenië, de nummer drie van de poule.

Nicolai Boilesen en Viktor Fischer boekten een belangrijke zege met Denemarken in groep B. Uit bij Armenië werd met 1-0 gewonnen, waardoor de Scandinaviërs nog steeds meedoen in de race om een WK-ticket. Boilesen speelde de hele wedstrijd, Fischer kwam na 66 minuten in het veld en had een grote bijdrage aan de zege. Na een mooie actie een kwartier voor tijd werd hij neergehaald in de zestien. Uit de door scheidsrechter Bas Nijhuis toegekende strafschop, scoorde Daniel Agger.

Ajax-verdediger Niklas Moisander won met Finland met 1-0 uit bij Georgië. Maar omdat Frankrijk ook zijn pouleduel won (2-4 bij Wit-Rusland), kunnen Moisander en zijn landgenoten het WK vergeten. Zowel Spanje (6-14) als Frankrijk (7-14) is niet meer bij te halen door Finland (7-9).

In strijd om een plekje op het EK o/21 speelde Denemarken o/21 gelijk bij Slovenië: 2-2. Lucas Andersen was afgelopen weekend als invaller nog de maker van de 6-0 tegen Andorra, maar kwam dinsdag niet in actie. De Denen staan met 7 punten uit 3 wedstrijden keurig tweede in groep 2.

Nederland 0/19, met Riechedly Bazoer, Sam Hendriks, Sheraldo Becker en Queensy Menig in de selectie speelde een oefenduel tegen Italië. Na het 6-1 verlies van afgelopen vrijdag tegen Duitsland, boekten de jonge voetballers van Oranje wel een knap resultaat: het werd 1-1.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots