Menu
Succesvolle bijeenkomst Ajax Campus

Succesvolle bijeenkomst Ajax Campus

Ajax organiseerde afgelopen zaterdag de eerste netwerkbijeenkomst voor de Ajax Campus. Voorafgaand aan Ajax - VVV-Venlo vond de bijeenkomst plaats in het spelershome van de Amsterdam ArenA.

De Ajax Campus is afgelopen zomer van start gegaan op gezamenlijk initiatief van Ajax en de gemeente Amsterdam. Jongeren die even geen richting hebben in hun leven, worden getraind op sportcomplex de Toekomst. Ze leren over voetbal, maar ook over houding, gedrag en ambitie. Over de beste willen zijn. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Inmiddels zijn 78 jongeren aan het traject gestart. Ajax leidt deze jongeren op voor een stage of baan bij één van de bedrijven uit het netwerk van de club.

In het programma van afgelopen zaterdag spraken Jeroen Slop (financieel directeur van Ajax) en Eric van der Burg, wethouder Sport van de gemeente Amsterdam over hun ambities met de Ajax Campus. Daarnaast vertelden vertegenwoordigers van aangesloten bedrijven - zoals uitzendbureau Randstad, schoonmaakbedrijf CSU, en woningbouwcoöperatie Ymere - over hun ervaringen. De geslaagde bijeenkomst werd afgesloten door Andrée van Es, wethouder Werk, Inkomen en Participatie van de gemeente Amsterdam. Daarna bezochten de gasten het Eredivisieduel Ajax-VVV-Venlo (2-0). Het was alles bij elkaar een succesvolle bijeenkomst.

Tekst en foto: Ajax.nl