Menu
Succesvolle Kick-off clinic Ajax Vrouwen

Succesvolle Kick-off clinic Ajax Vrouwen

De kick-off van de Ajax Vrouwen-clinic op de Toekomst is woensdag een groot succes geworden. De speelsters gaan vanaf heden clinics organiseren voor amateurclubs, die zich daarvoor kunnen aanmelden via Ajax Camps&Clinics. Initiator Chantal de Ridder: ,,Zo krijgen meiden de kans om dezelfde trainingen te krijgen als hun idolen van Ajax."

De speelsters van de samenwerkende clubs SC ’t Gooi, SC Buitenveldert, SV Overbos en VV De Blokkers werden verdeeld in vier leeftijdsgroepen. Per categorie werden de meisjes het veld opgeroepen waar de Ajax Vrouwen de oefeningen hadden uitgezet. Als eerste kwamen de jongste meiden van 5 tot 7 jaar naar buiten, vervolgens de meiden van 8 tot 10 jaar, daarna de meiden in de categorie 11-13 jaar en als laatste mochten de oudste meiden het veld op komen, zij vertegenwoordigden de leeftijdscategorie 14-16 jaar.

Na een welkomstwoord van Ajax-trainer Ed Engelkes en de warming-up kon de eerste ronde van de clinic beginnen. Er waren vier rondes met verschillende onderdelen. Bij elk onderdeel stonden twee of drie speelsters van de Ajax Vrouwen om het onderdeel te begeleiden. De onderdelen waren: vijf-tegen-vijf partijspel, een techniekvorm, 1vs1 & 2vs1 duels en een afwerkvorm. Elk onderdeel duurde vijftien minuten.

Nadat de vier rondes waren afgewerkt, gaf assistent-trainer Benno Nihom als een volleerd presentator aan dat het tijd was voor het finale-onderdeel. Tijdens de afwerkvorm konden er punten gehaald worden. Van elke leeftijdscategorie mocht het meisje met de hoogste score meedoen deze finale, ‘het gatendoek’. Het doel was verdeeld in zes vlakken en voor ieder vlak kon je verschillende punten scoren. Elke deelneemster mocht vijf keer op doel schieten. Na vijf pogingen was Susie Keizer, de kleindochter van Ajax-icoon Piet Keizer, de voetbalster met de meeste punten en daarmee de winnaar van de finale van deze clinic!

De clinic was hiermee bijna afgelopen. Alle meisjes kregen van de Ajax-speelsters een goodie-bag overhandigd met daarin onder andere een handtekeningenkaart. Die konden ze direct laten tekenen door hun idolen. Nadat de meiden hun handtekeningen en ‘selfies’ hadden gescoord, konden ze douchen en huiswaarts na deze geslaagde dag op de Toekomst.

Wil jij als club zijnde dat de Ajax Vrouwen een clinic geven bij jou op de vereniging? Mail dan naar info@ajaxcampsenclinics.nl voor meer informatie.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Daphne Koster en haar teamgenoten schrijven de deelnemers in. Daphne Koster en haar teamgenoten schrijven de deelnemers in.
Deelnemers, speelsters en staf Ajax Vrouwen enthousiast bij de groepsfoto. Deelnemers, speelsters en staf Ajax Vrouwen enthousiast bij de groepsfoto.
Deze meiden wonnen een echt Ajax-shirt bij de verloting. Deze meiden wonnen een echt Ajax-shirt bij de verloting.
Coördinatie is belangrijk in het voetbal. Coördinatie is belangrijk in het voetbal.
Tekst en uitleg voor de deelneemsters. Tekst en uitleg voor de deelneemsters.
De meiden konden hun skills laten zien. De meiden konden hun skills laten zien.
Anouk Hoogendijk geeft goede tips. Anouk Hoogendijk geeft goede tips.
Het enthousiasme spatte er vanaf bij de deelneemsters. Het enthousiasme spatte er vanaf bij de deelneemsters.
En scoren! Eén van de leukste onderdelen van de clinic. En scoren! Eén van de leukste onderdelen van de clinic.
En als je scoort, mag je natuurlijk juichen Susie Keizer! En als je scoort, mag je natuurlijk juichen Susie Keizer!
Na afloop deelden de Ajax Vrouwen handtekeningen uit. Wellicht aan hun opvolgers. Na afloop deelden de Ajax Vrouwen handtekeningen uit. Wellicht aan hun opvolgers.