Menu

Succesvolle opnamedag Ajax Kids Club

Een beetje eng vonden de uitverkorenen het allemaal wel. Vijftien jonge leden van de kersvers opgerichte Ajax Kidsclub waren begin november uitgenodigd op De Toekomst om te vertellen over hun band met 'de beste club van Nederland'.

Oog-in-oog met een snorrende camera legden de jonge fans uit wat Ajax in hun ogen zo speciaal maakt. De spelers, het witte shirt met de rode baan, de talenten; alles passeerde de revue. Eigenlijk, zo concludeerden de in rood en wit gehulde jonkies eensgezind, zouden alle kinderen lid moeten worden van de Kidsclub, de supportersvereniging speciaal voor de kleinste Ajacieden.

Opnameleider Ernst had een allerminst makkelijke middag. Er bestaan makkelijkere opdrachten dan uiterst beweeglijke kinderen goed in beeld krijgen. Na de cameravrees bij de jongste lichting fans te hebben weggenomen, leverde de middag uiteindelijk toch het gewenste materiaal op. Foto Louis van de Vuurst

Een ander hoogtepunt van de opnamemiddag waren de vermakelijke rondleidingen waarmee Nico Smith, voorzitter van de 'grote' Ajax Supportersvereniging, de jonkies door de catacomben van het sportpark loodste.

Een voetbalwedstrijdje op een bijveld van de Toekomst maakte de middag helemaal tot een succes. Om met de typerende uitspraak van Jamie af te sluiten: ,,Ik hoop dat alle kinderen lid worden, want het is leuk. En hoe meer kinderen er zijn hoe leuker het wordt!''

Het promofilmpje voor de Kidsclub zal rondom de thuiswedstrijden van Ajax op de videoschermen in de Arena te zien zijn.

Wil jij ook lid worden van de Kids Club van Ajax? Kijk dan snel op de informatiepagina.