Menu
Succesvolle rentree Blind bij Jong Ajax

Succesvolle rentree Blind bij Jong Ajax

Daley Blind heeft donderdagmiddag zijn rentree gemaakt. De verdediger deed een helft mee in de oefenwedstrijd van Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht. De Beloften van Ajax wonnen met 3-1 dankzij twee goals van Hyun Jun Suk en een treffer van Rodney Sneijder. Thulani Serero en Clayton Daniels (Ajax Cape Town) speelden allebei de hele wedstrijd.

Op een zonovergoten sportcomplex de Toekomst zette Daley Blind donderdag de laatste stap in het herstel van zijn enkelblessure. Zonder problemen speelde hij de eerste helft met Jong Ajax mee. De verdediger had eerder al de groepstraining hervat. ,,Daley maakte een fitte indruk. Hij heeft geen pijntjes aan de wedstrijd overgehouden. Daardoor kan hij zich nu weer volledig op Ajax 1 richten”, sprak Jong Ajax-coach Gery Vink na afloop.

Naast Blind vielen ook de twee Zuid-Afrikanen van Ajax Cape Town op. Thulani Serero (21) en Clayton Daniels (26) lopen momenteel stage bij Ajax. Het duo kwam de volledige wedstrijd met Jong Ajax in actie. ,,Ze hebben het naar behoren gedaan”, vond Vink. ,,Voor hen was Jong Ajax natuurlijk ook een nieuw elftal, dus dan is altijd lastig om er direct te staan. Toch hebben we wel goede dingen van ze gezien. Daarnaast hadden Serero en Daniels vanochtend al een uur met het eerste meegetraind, dus richting het einde van de wedstrijd was de pijp ook echt wel leeg bij ze.”

Thulani Serero (Ajax Cape Town) kwam de hele wedstrijd in actie. Thulani Serero (Ajax Cape Town) kwam de hele wedstrijd in actie.

Jong Ajax nam kwam een half uur spelen op voorsprong op de Toekomst. Hyun Jun Suk maakte een goede loopactie en schoof de bal vervolgens onder de keeper van FC Utrecht door: 1-0. Kort na rust kwamen de bezoekers langszij, maar die schade werd gaandeweg de tweede helft gerepareerd. Invaller Rodney Sneijder (kopbal op aangeven van Yener Arica) en opnieuw Suk (assist Mitchell Donald) bepaalden de eindstand op 3-1.

Vink was ook goed te spreken over Arica. De 19-jarige buitenspeler van Ajax A2 maakte onlangs zijn debuut in Jong Ajax en tekende eerder deze week een contract bij Ajax. Donderdag kwam de Hagenaar de hele wedstrijd met Jong Ajax in actie. ,,Het is een heel mooie week voor Yener. Gelukkig heeft hij dat vandaag met een goede wedstrijd kunnen bekronen. Hij heeft een prima indruk achtergelaten.”

Opstelling Jong Ajax: Jordy Deckers, Henri Toivomaki (46. Johan Kappelhof), Ricardo van Rhijn, Clayton Daniels, Daley Blind (46. Dico Koppers), Roley Bonevacia (46. Rodney Sneijder), Thulani Serero, Evander Sno (46. Mitchell Donald), Florian Jozefzoon, Hyun Jun Suk, Yener Arica.

Scoreverloop: 30. Suk 1-0, 48. 1-1, 60. Sneijder 2-1, 75. Suk 3-1.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Hyun Jun Suk scoorde twee van de drie goals tegen Jong FC Utrecht. Hyun Jun Suk scoorde twee van de drie goals tegen Jong FC Utrecht.
Clayton Daniels (Ajax Cape Town) speelde 90 minuten mee met Jong Ajax. Clayton Daniels (Ajax Cape Town) speelde 90 minuten mee met Jong Ajax.
Rechtsback Henri Toivomaki snelt zijn tegenstander voorbij. Rechtsback Henri Toivomaki snelt zijn tegenstander voorbij.
Drukte in de Utrechtse zestienmeter. Drukte in de Utrechtse zestienmeter.