Menu
Suk redt punt voor Jong Ajax

Suk redt punt voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft dinsdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong sc Heerenveen/Emmen. Op het kunstgrasveld van sportcomplex de Toekomst maakten Christian Eriksen en Hyun Jun Suk hun officiële debuut voor Jong Ajax. Suk scoorde een kwartier voor tijd de gelijkmaker.

Het gelijkspel kwam bij trainer Pieter Huistra als een teleurstelling aan. Ondanks de gelijkmaker van Suk in het laatste kwartier had de coach van Jong Ajax het idee dat er tegen de beloften van Heerenveen meer in had gezeten. ,,Daarom voelt het toch alsof we vanavond twee punten verloren hebben.”

De avond begon goed voor Jong Ajax. Miralem Sulejmani zette de thuisploeg binnen het kwartier op voorsprong. De Serviër zette met behulp van Christian Eriksen een fraaie aanval op, waarna hij de teruggekregen bal resoluut achter Heerenveen-keeper Lejsal schoot: 1-0.

Sulejmani kreeg dinsdagavond – net als Ismail Aissati – de kans om wedstrijdritme op te doen. Het tweetal ontbrak de afgelopen twee duels in de wedstrijdselectie bij Ajax 1 en maakte zodoende negentig minuten hun opwachting bij de beloftes. De verkregen voorsprong via de goal van Sulejmani was slechts van korte duur. Acht minuten na de openingstreffer maakte Tarik Elyounoussi namens Heerenveen gelijk. Uit de draai werkte hij de bal achter Kenneth Vermeer. Op enkele schoten van Kennedy na, kwamen de Jong Ajacieden voor rust niet meer in de buurt van het Friese doel.

Net als Suk maakte ook Christian Eriksen zijn officiële debuut voor Jong Ajax. Net als Suk maakte ook Christian Eriksen zijn officiële debuut voor Jong Ajax.

In de tweede helft sleepte Vermeer Ajax door de eerste minuten heen. Filip Djuricic kreeg kort na de hervatting een prima schietkans, waar de Ajax-goalie een dito redding tegenover stelde. Terwijl Christian Eriksen bij zijn officiële debuut voor Jong Ajax af en toe wat blijk van zijn voetbalvernuft gaf, kwam Jong Ajax lange tijd niet in de buurt van een tweede treffer. Sterker nog; een onoplettendheid in de verdediging gaf de beweeglijke Luciano Narsingh de kans om Heerenveen in de 62e minuut op voorsprong te zetten. Met een resoluut schot zette hij de 1-2 op het scorebord.

In het laatste kwartier voerde Huistra een dubbele wissel door. Vlatko Lazic en Geoffrey Castillion losten Rob Wielaert en Kennedy af. Koud twee minuten in het veld waren beide invallers deelgenoot van de gelijkmaker. Hyun Jun Suk zag zijn avond bekroond met een mooi doelpunt. Zes dagen na zijn debuut in Ajax 1 luisterde de Koreaan zijn officiële entree bij Jong Ajax met een doeltreffend schot op: 2-2.

In de slotfase kregen Eriksen (bal via de paal en Heerenveen-verdediger weggewerkt) en Aissati (net naast) nog twee uitstekende kansen op meer, maar tot hun eigen en ieders teleurstelling konden ze de gelijke stand niet meer veranderen. Aanvoerder Nathaniel Will had op dat moment het veld al verlaten met een pijnlijke knie. Huistra: ,,Hij heeft last van de binnenbanden van zijn knie. Hopelijk valt het mee.”

Ondanks de puntendeling kon de coach van Jong Ajax samen met collega-trainer Fred Grim terugkijken op een goede wedstrijd van ‘nieuwelingen’ Suk en Eriksen. ,,Suk moet alleen nog wel aan de Nederlandse manier van spelen wennen. Gelukkig maakte hij een schitterende goal.” Over Eriksen zei Huistra: ,,Hij heeft erg veel inzicht en laat met zijn 17 jaar al heel veel mooie dingen zien. Zijn goede gevoel voor passing koppelt hij aan snelheid, wat hem heel gevaarlijk maakt.”

Opstelling Jong Ajax: Vermeer, Ogararu, Wielaert (74. Lazic), Kappelhof, Will (85. Aslan), Overtoom, Kennedy (74. Castillion), Aissati, Suk, Eriksen, Sulejmani.

Scoreverloop: 13. Sulejmani 1-0, 21. Elyounoussi 1-1, 62. Narsingh 1-2, 76. Suk 2-2.

Gele kaart: Stolte.

Bekijk de woensdag de samenvatting en reacties van Huistra, Suk en Eriksen op Ajax TV

Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl

Suk luisterde zijn debuut met een doelpunt op. Suk luisterde zijn debuut met een doelpunt op.
Aissati speelde net als Sulejmani de gehele wedstrijd. Aissati speelde net als Sulejmani de gehele wedstrijd.
Kennedy laat Djuric zijn hielen zien. Kennedy laat Djuric zijn hielen zien.
Sulejmani scoorde de openingstreffer. Sulejmani scoorde de openingstreffer.
Vreugde na een doelpunt bij Suk , Sulejmani en Aissati. Vreugde na een doelpunt bij Suk , Sulejmani en Aissati.
Suk waagt een poging via een kopbal. Suk waagt een poging via een kopbal.
Ogararu tegenover Elyounoussi Ogararu tegenover Elyounoussi