Menu
Suk scoort in oefenduel Jong Ajax

Suk scoort in oefenduel Jong Ajax

Jong Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen de amateurs van Volendam met 2-0 gewonnen. Voor coach Pieter Huistra was het een mooie gelegenheid om de twee nieuwe Brazilianen Eduardo en Kerlon voor het eerst in een wedstrijd te zien. Stagiair Hyun Jun Suk speelde de gehele wedstrijd en scoorde eenmaal.

Maandagavond had het team van Huistra en Grim met 3-4 van Jong Sparta gewonnen, maar geen enkele speler van die wedstrijd stond in de basis tegen de amateurs van Volendam. Wel deden de Brazilianen Kerlon en Eduardo voor het eerst in een wedstrijd mee. ,,Je kan zien dat ze kunnen voetballen", aldus Huistra. ,,Ze zijn nu een week in Nederland en ze moeten nog wennen aan de manier van spelen en de taal. We moeten ze wel de tijd geven om te wennen. Of ze maandag in de competitiewedstrijd tegen Jong Vitesse kunnen spelen, moeten we afwachten. Dat is een puzzel die we in het weekeinde moeten oplossen als we weten wie er van de selectie mee zal doen."

Behalve de twee Zuid-Amerikanen wilde ook stagiair Hyung Jun Suk zich in deze wedstrijd laten zien. Hij wil bij Ajax een contract verdienen en scoorde de 2-0. Renaldo Jongebloet had al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer gemaakt. De leergierige Suk was ondanks zijn doelpunt kritisch op zichzelf: ,,Ik heb gescoord, maar er zijn nog wel wat dingen te verbeteren", vond hijzelf. Huistra over de Koreaan. ,,Voor hem geldt ook dat het wennen is bij Ajax. In Korea is hij gewend in een twee-spitsensysteem te spelen. Hier speelt hij voor het eerst met buitenspelers. Dat moet hij nog aanvoelen. Dan heb je het taalprobleem. Onze spelers praten veel met elkaar om gelijktijdig druk te zetten van achteruit. Maar je ziet dat Suk een echte spits is. Hij is agressief, doelgericht; verdedigers hebben moeite met hem. Bovendien scoorde hij een mooie goal."

Wat er met de stagiair gebeurt - blijft hij of mag hij gaan? - is nog niet duidelijk. De Koreaan zal eerst uitgebreid worden geƫvalueerd aan de hand van de trainingen en wedstrijden.

Jong Ajax zal waarschijnlijk vaker zulke oefenduels spelen, omdat de selectie van Ajax 1 groot is en er elke keer een aantal spelers hun wedstrijden in Jong Ajax afwerken. Huistra: ,,Ook wijzelf hebben een grote groep. Het mooiste zal zijn als we op dinsdag een oefenwedstrijd in kunnen plannen zodat zij ook spelen. Dit bevalt wel. We zijn nu rustig tegenstanders aan het zoeken om dit vaker te kunnen doen. Vanavond tegen Volendam was de inzet van de spelers goed, de uitvoering kon hier en daar beter. Die puntjes zullen we verbeteren."

Opstelling Jong Ajax: Bizot; Ogararu (65. Lazic), Kappelhof, Van der Meulen, Will; Eduardo (75. Aslan), Kerlon (75. Danilo), Bonevacia; Martina, Suk, Jongebloet.