Menu
Suk ‘the day after’

Suk ‘the day after’

Het was donderdag naast de dag na de vierklapper van Luis Suarez tegen Roda JC (4-0) ook ‘the day after’ voor Hyun Jun Suk. De 18-jarige Zuid-Koreaan maakte woensdagavond tien minuten voor tijd zijn debuut in Ajax 1. Donderdag na de training genoot hij nog even na van zijn eerste minuten.

De hoofdrolspeler (Luis Suarez) blijft deze donderdag samen met de basisspelers binnen. De man met de mooiste bijrol (Hyun Jun Suk) meldt zich samen met de Ajacieden die tegen Roda JC invielen of niet in actie kwamen op het trainingsveld naast de ArenA.

Na afloop van de oefensessie inspecteert Suk de horloges van keeperstrainer Carlo l’Ami en assistent-trainer Danny Blind. De Koreaan wil nog even wat voor zichzelf werken en plakt er een minuut of twintig aan vast. ,,Extra oefeningen. Is goed”, zo verklaart de debutant even later bij het verlaten van het trainingsveld.

De Nederlandse les heeft hem al bruikbare woorden gebracht. ‘Links, rechts’ en ‘goed’ klinkt het geregeld uit zijn mond. En op de vraag ‘blij?’ antwoordt hij met ‘vrolijk!’ Ook de enthousiaste aanmoedigingen van de 46.556 toeschouwers hebben hem goed gedaan, zo zegt hij deze donderdagochtend. ‘Tribune, goed!’, zegt hij met opgestoken duim.

Zijn eerste minuten in Ajax 1 zullen deze donderdag waarschijnlijk te zien op de Koreaanse zender KBS. De eerste Suk-shirts zijn inmiddels over de toonbank van de Official Ajax Fanshop gegaan. Zo werden er woensdag op de wedstrijddag al zes tricots met ‘Suk’ en rugnummer 39 verkocht. ‘Tot ziens’, zegt de lange Koreaan terwijl hij de kleedkamer opzoekt.

Foto's en tekst: Ajax.nl

Suk in duel met Vurnon Anita. Suk in duel met Vurnon Anita.
Alderweireld herstelt van zijn hamstringblessure en trainde apart met de fysio. Alderweireld herstelt van zijn hamstringblessure en trainde apart met de fysio.
Na afloop van de training werkte Suk, daags na zijn debuut, nog even voor zichzelf. Na afloop van de training werkte Suk, daags na zijn debuut, nog even voor zichzelf.