Menu
Sukkelen, kwakkelen, herstellen

Sukkelen, kwakkelen, herstellen

Zijn beoogde eerste doelman kan voorlopig niet voetballen, de rechtsback van zijn voorkeur is ook nog verre van fit en de aangekochte spits uit Zweden - de belangrijkste transfer die hij tot dusverre deed - sukkelt met knieproblemen. De ploeg die morgen door Ajax-trainer Danny Blind wordt opgesteld in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, lijkt nog ver af te liggen van de formatie die hij als ideaal beschouwt.

De training die de Amsterdammers donderdagmorgen afwerkten, illustreerde nog eens dat de gezondheid van de spelersgroep verre van optimaal is. Olaf Lindenbergh bleef weg, nadat hij een dag eerder in de demonstratiewedstrijd tegen FC Omniworld uit was gevallen met een dijbeenblessure. Maar ook de Ajacieden die wel naar buiten kwamen, waren niet allemaal fysiek in orde. Daniël de Ridder was halverwege de ochtendsessie de eerste die het trainingsveld vroegtijdig verliet, enige minuten later gevolgd door Wesley Sneijder. Zij konden de groepsoefeningen niet voltooien, terwijl Hatem Trabelsi daar al niet eens aan begon. De Tunesische rechtsback herstelt nog van de hersenschudding die hij zondagavond opliep in de wedstrijd tegen Boca Juniors. Samen met fysiotherapeut Ricardo de Sanders beperkte Trabelsi zich vooral tot loopwerk, waarna ook hij zich voor het einde van de reguliere training naar binnen spoedde.

De rest van de spelers oefende intussen op het geven van voorzetten en het converteren van die voorzetten tot een doelpunt. Verder hielden de Ajacieden zich vooral bezig met positiespelletjes.

Markus Rosenberg deed wel aan de gezamenlijke oefenvormen mee, maar de Zweedse aanvaller besloot de training eveneens met een aantal solo-oefeningen. Dat deed hij onder de hoede van hersteltrainer René Wormhoudt. Rosenberg sukkelt met een pijnlijke linkerknie en volgens Wormhoudt is het lastig in te schatten hoe lang hij daarmee zoet zal zijn. ,,Het is steeds de vraag hoe Markus reageert op inspanningen en op de belasting tijdens de training. Dat moeten we achteraf vaststellen, om vervolgens te bepalen hoe we het verder behandelen."

De tijd tot de krachtmeting met PSV (vrijdagavond, 20.30 uur) lijkt te kort voor Rosenberg om nog fit te geraken. Wormhoudt vermoedt dat hetzelfde geldt voor Trabelsi. Beide spelers zullen morgenmiddag op het trainingsveld verder werken aan hun herstel. De rest van de selectie komt pas 's avonds voor het eerst in actie, als in de Amsterdam ArenA voor de tiende keer om de Johan Cruijff Schaal wordt gestreden.